Waarom Nederlanders thuiswerken? Om de werkborrel te vermijden

Naar kantoor om fijn met je collega's te kunnen babbelen tussen al het thuiswerken door? Integendeel. We zoeken de kantoordagen zo uit dat we de bedrijfsborrels, teamuitjes en andere informele bijeenkomsten zoveel mogelijk kunnen overslaan.

Acties.nl vroeg bijna 1100 Nederlanders hoe ze hun thuiswerkdagen inzetten. 27 procent van de jongeren zei thuis te werken om een werkborrel mis te lopen en 18 procent probeert zo onder een moeilijk gesprek met collega's of leidinggevenden uit te komen. 12 procent van alle werkenden werkt thuis om hun verjaardag niet op kantoor te hoeven vieren.

Verder zegt 20 procent van de mannen en 10 procent van de vrouwen weleens thuis te werken om op een ziek kind te passen zonder dat aan hun baas te laten weten. Tenslotte geeft 35 procent van de jongeren en een zesde van alle werknemers aan weleens eerder te stoppen of later te beginnen dan de afgesproken kantoortijden.

Zo heeft thuiswerken het werkende leven een stuk flexibeler gemaakt. Uit onderzoek is dan ook al meer dan eens gebleken dat werknemers er een stuk gelukkiger van worden en bovendien productiever zijn.