Toch geschrokken: top van ABN AMRO ziet af van salarisverhoging

Het land moest er eerst voor op zijn kop gaan staan, maar nu zien de 6 topmannen van ABN AMRO dan toch ook zelf in dat de extra salarisverhoging van 100 duizend euro niet zo'n goed idee was. Ze maken vandaag bekend dat ze afzien van het geld. image

20 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Via een achterdeur krijgt men het alsnog. Bent u niet bang.

 2. Oh_Oh_SarCastro

  Wedden dat ze tegen een fixe korting aandelen mogen inkopen voor de beursgang.

 3. disqus_RinSh7fPr4

  Hé, het was toch een salarisverlaging?

  http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/zalm-salarissen-top-abn-amro-gaan-eigenlijk-omlaag

 4. K.D.deBocht

  Banken zijn er erg gevoelig voor als je aan hun centjes komt.
  Op maatschappelijke kritiek zijn ze ook niet zo gesteld.
  Dat zijn dus precies de twee ingrediënten die men moet gebruiken tegen het machtsmisbruik van de banken jegens de samenleving.
  Eendracht maakt macht, dit geldt ook voor de bevolking.

 5. Robin

  Tot ze weer staatsbank af zijn zijn, dan maken ze het met terugwerkende kracht vanaf 2008 weer goed.

 6. Windows 8

  Die 100k krijgen ze hoe dan ook, men geeft het dan gewoon een andere naam.

  • RhodBerth

   Dat is niet echt een erg goed teken want de meeste telegraaf reageerders bezitten over erg weinig intellect of zelfreflectie.

   (in antwoord op Paulraw)
 7. DennisK

  Te laat, ben al overgestapt naar de bekende groene bank in Zeist.

 8. RhodBerth

  Ik heb liever een top met een goed salaris en goede kwaliteiten dan een mindere top met een lager salaris. Goede mensen kosten geld en de top van ABN AMRO verdient helemaal niet zo veel.

  Overtrokken jaloezie.

  • Jannie Ooms

   Op zich niets mis met die redenering. Maar hoe bepaal je wie over ‘goede kwaliteiten’ beschikt? En hoeveel zo’n man je dan waard is, als aandeelhouder. De bankiers van voor de crisis werden als toppers beschouwd in hun vakgebied. Toch? We moesten die duurbetaalde toppers in krijtstreep met 30 miljard uit de brand helpen.

   De heren bankiers schatten zichzelf ook nu nog qua vaardigheden zo hoog in dat een salaris dat onder het half miljoen ligt door hen als peanuts wordt beschouwd. Ze schermen met de salarissen die in het buitenland worden betaald. Laat ze dan toch vooral overstappen naar een bank in Amerika. Dat doen ze niet hoor. Want ze weten heel goed hoe hard er de concurrentie is; daar zitten ze niet te wachten op een geflopte bankier uit Nederland.

   (in antwoord op RhodBerth)
   • RhodBerth

    Voor de goede orde: ABN AMRO werd vijandig overgenomen tegen het advies en de wil in van de bestuurders van ABN AMRO. DNB ging ondanks dat akkoord met de overname en de splitsing.

    Verder hebben we niet de duurbetaalde mannen met een krijtstreep uit de brand geholpen, die zijn allemaal ontslagen. We hebben ons eigen spaargeld veilig gesteld via de politiek.

    Verder voor wat betreft de bankencrisis: dat was een Amerikaanse. Het redden van de andere nederlandse banken was een voorzorgmaatregel die achteraf gezien niet nodig was geweest. ING & co hebben daar flink veel boetegeld voor betaald.

    En dan blijft dus inderdaad over dat de markt de prijs bepaalt. De overheid moet zich daar niet mee bemoeien. Die moet/mag wel regels stellen zodat het transparant is wie wat verdient. De overheid zou ook regels op kunnen stellen in welke situaties bv. personeel mag worden ontslagen, loon moet inleveren of geen verhoging krijgt. Lijkt mij billijk dat als de top extra beloond wordt dat er dan geen personeel uit mag, etc. Verder kan de markt reageren op de salarissen.

    Als je niet bij een bank wil zitten waarvan de CEO 10 miljoen verdient dan ga je naar een andere bank.
    Persoonlijk zou ik niet bij een bank willen zitten waarvan de CEO minder dan 3 ton verdient.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
    • Paulraw

     ´Ik heb liever een top met een goed salaris en goede kwaliteiten dan een mindere top met een lager salaris. ´

     Topper Zalm heeft niets gedaan bij DSB ,terwijl de lijken al uit de kast vielen.En die heeft nu praatjes bij ABNAMRO

     ´Persoonlijk zou ik niet bij een bank willen zitten waarvan de CEO minder dan 3 ton verdient.´

     Zit bij de ASN ,weet niet wat de top verdient ,het zal niet de bovenlaag zijn in geld,krijg wel een betrouwbare indruk.En hun beleggingsfondsen doen het goed zonder teveel in asodingen te beleggen.

     (in antwoord op RhodBerth)
  • Hector

   Alle grote banken in de EU zijn praktisch failliet en hebben miljarden belastinggeld nodig om overeind te blijven. En dat allemaal omdat er aan de top zulke uitstekend gekwalificeerde mensen aan het roer staan, nietwaar.

   (in antwoord op RhodBerth)
   • RhodBerth

    De grote banken hebben net allemaal hun steun terugbetaald met 50% boete, dat lukt je niet als je ‘praktisch failliet’ bent.

    En soms gaat het ergens mis, ondanks dat er een uitstekend gekwalificeerd persoon aan het roer staat, bv. door externe omstandigheden.

    (in antwoord op Hector)
    • Hector

     U mist zeker de recente ontwikkelingen in Oostenrijk waar de volgende bankencrisis alweer is uitgebroken? Of heeft u belang bij uw schrijfsels, zo leest het wel nl. Afijn de huizenmarkt trekt ook weer aan nietwaar, geen wolkje aan de lucht…. In Frankrijk mag je nog maar 1000 euro cash afrekenen en Oostenrijk heeft het depositio garantiestelsel opgeheven. Goh wat gaat het goed.Vandaar die financiele repressie.
     Bereid u maar vast voor op een stormachtige herfst wanneer de souvereign debt crisis in volle omvang losbarst en uw banken bij bosjes wederom omvallen.

     (in antwoord op RhodBerth)
     • RhodBerth

      En daar is het eerste “u heeft zeker een belang” argument. Hoe laag kun je gaan. Ik heb geen enkel belang bij de bankenwereld behalve de gewone normale financiële producten die ik er afneem zoals iedereen.

      Ik loop alleen met mijn mening niet zo klakkeloos met de massa mee.

      Geen wolkje aan de lucht? Er zijn altijd wolken aan de lucht. Over 7 jaar hebben we de volgende crisis in een hele andere hoek van de economie op een hele andere manier. Zo gaat het al eeuwen. en elke keer probeert de goegemeente weer een schuldenaar aan te wijzen zodat het lekker zwart/wit kan worden afgedaan. Dit keer waren het de banken, de vorige keer was het de dotcom ict’ers, die keer daarvoor waren het de oliesheiks en daar weer voor waren het een keer de joden, de aandelenhandelaars, etc. etc.

      En er zijn al zovaak bankencrises geweest. In de jaren 90 was er 1 in Zweden en in begin 2000 was er 1 in Argentinië en wie weet is er morgen 1 in Oostenrijk, dat hoort bij de economie, soms is er een crisis. En altijd worden er direct na een crisis overtrokken maatregelingen genomen en blert iedereen om bloed en levenslange schulden voor de enige schuldenaars en hun moeders.

      En verder vermoed ik dat u teveel op xandernieuws.nl komt.

      (in antwoord op Hector)
     • Hector

      Kijk de gevoelige snaar is geraakt. Touché

      (in antwoord op RhodBerth)
     • RhodBerth

      Een gevoelige snaar? Leg uit.

      (in antwoord op Hector)
 9. disqus_RinSh7fPr4

  http://www.forbes.com/hedge-fund-managers/list/#tab:overall

  Zalm zal wel denken, wat kunnen mensen zeuren, deze oplichters incasseren ongeveer het 2000-voudige van mijn zielige 7 ton.

Reacties niet toegestaan