Langdurige werkloosheid EU daalt na 7 jaar

Voor het eerst sinds het begin van de economische crisis in 2008 daalt het aantal Europeanen dat langer dan een jaar werkloos is. Dat meldde Europees commissaris voor Werkgelegenheid Marianne Thyssen.

Tussen het derde kwartaal van 2013 en het derde kwartaal van 2014 zakte de langdurige werkloosheid met 0,2 procentpunt naar 4,9 procent. Daarmee telde de Europese Unie 12,4 miljoen werklozen die al ministens een jaar op zoek zijn naar een baan. Dat is ruim de helft van de in totaal 23,8 miljoen werklozen. In Griekenland is 19 procent van de beroepsbevolking langer dan een jaar werkloos, in Spanje 12,6 procent.

De totale werkloosheid zit al langer in een dalende lijn, het aantal vaste en voltijdbanen trekt aan en de werkloosheid onder jongeren zakt. Toch waarschuwt commissaris Thyssen voor overdreven optimisme. Zo blijft de jeugdwerkloosheid met 21,1 procent veel te hoog.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bart

  23,8 miljoen werklozen en dan toch doorgaan met de massale import van kansloze immigranten. Chapeau voor de visie van onze regeringen.

  • Dead Silence

   Niet alleen kansloos, ook nog een verzieken en ontwrichten van onze mooie samenleving.

   (in antwoord op Bart)
 2. John_Rambo

  Langdurige werkloosheid EU daalt na 7 jaar… omdat je niet meer werkeloos bent als je één uur per week werkt.

Reacties niet toegestaan