Varoufakis: eurogroep is vreemde club

Een vreemde club die niet in staat is de noodzakelijke beslissingen te nemen. Zo omschrijft de Griekse minister Yanis Varoufakis van Financiën de eurogroep. Dat is het overleg van de ministers van Financiën van de eurolanden, onder het huidige voorzitterschap van Jeroen Dijsselbloem.

,,Een onpartijdige toeschouwer van de beraadslagingen in onze eurogroep, zou tot de veilige conclusie komen dat het een vreemd forum is, slecht uitgerust om goede, harde beslissingen te nemen als Europa die echt nodig heeft'', schrijft Varoufakis in een zaterdag in de Ierse krant Irish Times gepubliceerd opiniestuk.

Afgelopen donderdag slaagde de eurogroep er opnieuw niet in een deal te sluiten over de Griekse schuldenkwestie. Maandag is het de beurt aan de regeringsleiders van de eurogroep om tijdens een ingelaste top alsnog een doorbraak te forceren. Daarbij staat het Griekse lidmaatschap van de eurozone op het spel.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ko Herent

  Je moet toch maar durven.

  • Apekool

   Waarom? Hij heeft helemaal gelijk.
   Wel vergeet hij iets te zeggen over de mores in zijn eigen land…

   (in antwoord op Ko Herent)
 2. Burgermans

  Haha, maandag is afgelopen voor deze dieven en oplichters, dan mogen ze bij Poetin gaan bedelen voor roebels.

  • kwikfit

   Haha dan blijken de euro critici toch gelijk te hebben …. een groter gezichtverlies voor de eurofielen is bijna niet denkbaar.
   Vraag me af of de eu bobo’s dat psychisch wel aankunnen :-))

   (in antwoord op Burgermans)
   • Jaap Aap

    Wacht gewoon nog even een par dagen voor jij en @Burgermans:disqus te hard lachen. Vooralsnog houd ik het erop, wat ik een maand geleden al schreef, dat op het laatste moment een deal uit de bus rolt waarbij beide partijen pijn lijden maar het zo weten te presenteren naar hun eigen publiek dat ze een overwinning hebben behaald.

    Wie lijdt er dan gezichtsverlies?

    (in antwoord op kwikfit)
 3. Anton van Haasteren

  Jij bak.

Reacties niet toegestaan