Dijsselbloem: blijven in gesprek met Grieken

De eurolanden blijven in gesprek met Griekenland, dat nog altijd deel uitmaakt van de eurogroep. Dat zei eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem na afloop van extra overleg tussen de ministers van Financiën van de achttien eurolanden zonder Griekenland.

Echte conclusies over de gevolgen van het mislukte overleg van de onderhandelingen met Griekenland hebben de overige eurolanden nog niet getrokken, bleek uit de toelichting van Dijsselbloem. ,,We hebben niet over specifieke risico's gesproken'', zei de minister. ,,We houden de ontwikkelingen nu van dag tot dag nauwgezet bij en komen weer bijeen zodra dat noodzakelijk is.''

Brussel was zaterdag het toneel van overleg over de Griekse schuldenkwestie. De aankondiging van een referendum over het reddingsvoorstel van de geldschieters voor Griekenland mét een negatief stemadvies van de Griekse regering zette de vergadering op scherp. Athene vroeg om een verlenging van het programma, dat dinsdag 30 juni middernacht afloopt, totdat de uitslag van het referendum bekend was. Maar de andere achttien landen wezen dat verzoek af, waardoor een einde komt aan de steun aan de Grieken.