Moody’s noemt vooruitzichten Nederland slecht

De economische vooruitzichten voor Nederland, Duitsland en Luxemburg zijn negatief. Dat zegt kredietbeoordelaar Moody's.  De drie landen hebben nu nog de best mogelijke beoordeling, de 'triple-A-status'. De verandering naar een negatieve 'outlook' betekent dat er een aanzienlijke kans is dat op termijn de rating wordt verlaagd.
 Het FD schrijft dat de kredietbeoordelaar waarschuwt voor de gevolgen als Griekenland uit de EU stapt. Maar ook als het land lid blijft, moet Nederland waarschijnlijk veel geld reserveren voor steun aan andere wankelende eurolanden. Ook binnen Nederland ziet Moody's problemen, zoals de slechte groeivooruitzichten en de dalende huizenprijzen. Nederland heeft nu nog de best mogelijke beoordeling. Maar door de verlaging van de vooruitzichten is er een aanzienlijke kans dat die op termijn omlaag gaat.

Bron(nen):   FD      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Edward_II

  Waarom staat Moody’s nog niet op de lijst met verboden terroristische organisaties? Deze spreekbuis van de wereldkapitaalmaffia zaait nu al jaren angst over Europa en Europese landen.

 2. rearden

  Sure, kill the messenger.

 3. Marwin de Bruin

  De kredietbeoordeleraars zijn opgericht door bankiers en zullen er alles aan doen om bankiers rijker te maken, ook als dat, of misschien wel juist als dat de macht van landen kan doen verminderen…
  Zo staan bankiers boven de wet.
  Alleen de wet van vraag en aanbod mag blijven bestaan, zolang die maar geld oplevert!

Reacties niet toegestaan