De droogte in de VS kan voor opstand en revolutie in de wereld gaan zorgen

Terwijl het in West Europa maandenlang naar en koel was, teisterde een hitte- en droogtegolf de VS. Vooral de graangebieden in het westen kregen geen regen, zodat grote delen van de oogst verpieterde. De eerste tekenen op de termijnmarkt voor voedselgewassen zijn er al: de prijzen voor graan en mais  lopen scherp op. En als in de VS graan meer gaat kosten gaan de voedselprijzen in de hele wereld omhoog. Wired voorziet oplopende spanningen in arme landen waar de economie toch al kwakkelt en stijgende sociale spanningen. Begon de Arabische lente niet met een groenteverkoper, die uit wanhoop zichzelf in brand stak?

Bron(nen):   Wired      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Alter Ego

  En zo komt weer een ‘beschaving’ ten einde.
  Zelfs die super intelligente Maya’s leken er aan ten prooi te vallen.

  De afbraak ofwel zelfmoord van onze ‘beschaving’ is niet iets van gisteren.
  O.a. hebzucht is de reden.
  Geld inpikken van de armen en verbrassen voor zinloze projekten.

  Politiici lijken keer op keer het antwoord te hebben, maar ze weten niks.
  Ze verergeren het alleen maar en plunderend maken ze iedere schatkist leeg.

 2. grasspriet

  En het graan wat al wel geoogst kan worden voeren we op aan dieren in de bio-industrie omdat we met elkaar allemaal zo nodig iedere dag een lap vlees willen eten.

  Als we slim zouden zijn zouden we stoppen met de vleesconsumptie zoals wij die kennen en ons geleerd wordt (het is immers een belangrijke pijler van de economie waarvan men niet wil dat die onderuit gaat).
  Het is bekend dat een vegetarische levensstijl niet alleen vele gezondheidsvoordelen kent maar er op die manier veel meer mensen zijn te voeden dan met onze ziekmakende eetgewoontes die uit het consumeren van veel dierlijke eiwitten bestaat.

  En als we daarnaast allemaal een poging doen onze eigen groenten te verbouwen zo goed en kwaad als dat gaat is er nooit een voedseltekort of prijzenmanipulatie meer.

  We hebben de macht zelf in handen mensen. Waarom gebruiken we die niet?

Reacties niet toegestaan