Dijsselbloem: we houden Grieken aan afspraak

Griekenland hoeft alleen op verdere financiële steun te rekenen als het land zich houdt aan de gemaakte hervormings- en bezuinigingsafspraken die zijn gemaakt met de geldschieters. Dat onderstreepte minister van Financiën en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

,,We houden de Grieken aan de afspraken. Alleen als de doelen worden gevolgd, gaat het programma door'', zei Dijsselbloem. Hij zei dat elke vervolgbetaling is gekoppeld aan het halen van doelen.

Griekenland en zijn geldschieters werden het deze zomer eens over een derde steunprogramma van circa 86 miljard euro voor de komende drie jaar uit het permanente noodfonds ESM. Eén dag na het vrijgeven van de eerste schijf van 26 miljard euro kondigde de Griekse premier Alexis Tsipras zijn ontslag aan. Op 20 september gaan de Grieken naar de stembus.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. disqus_RinSh7fPr4

    De eurofiele rasleugenaar heeft evengoed humor.

  2. Ko Herent

    Wie neemt dit nou nog serieus.

  3. wwoud

    Eerst zien, dan geloven. In de Griekse politiek is niets permanenter dan het tijdelijke. Ondertussen financiert de eurozone de ene na de andere verkiezing en een referendum mee. Het referendum kostte 27 miljoen, de komende verkiezingen 40 miljoen.

Reacties niet toegestaan