‘Reddingsplan V&D was bijna gelukt’

V&D was dinsdag bijna gered. ,,Het leek in één keer een paling die weggleed terwijl we hem goed vasthadden'', zegt voormalig topman John van der Ent woensdag in gesprek met Nieuwsuur en de NOS.

Van der Ent had in de nacht van zondag op maandag in de gaten dat het echt de verkeerde kant op ging. Op maandagmorgen kreeg hij toch nog wat hoop toen het ministerie van Economische Zaken een uiterste inspanning deed. Maar ook dat bleek niet genoeg. Op dinsdagmiddag om vier uur klapten de onderhandelingen.

,,Het is op details uit onze handen geglipt'', aldus Van der Ent, die niemand de schuld wil geven: ,,Er waren zoveel partijen. Met de curatoren hebben we als een team geknokt. Dit is een drama, een drama voor veel mensen, een drama voor retail in Nederland en een drama voor leveranciers. Dit hoop ik nooit meer mee te maken.''

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ko Herent

  Echt heel jammer, voor alle werknemers, maar ook het straatbeeld.

 2. Blargh

  ik was bijna zwanger

 3. Marco Gorter

  We kunnen het allemaal wel jammer vinden maar de meeste mensen kwamen er nooit / te weinig om het levensvatbaar te houden. Persoonlijk voel ik me niet welkom in de stad, parkeerplek zoeken en dan nog flink ervoor betalen, gelukkig voldoende alternatieven! De wereld is veranderd, bedrijven en binnensteden volgen traag.

 4. Rita Lynn

  Makkelijk om als voormalig topman te roepen dat het bijna was gelukt. Als je een goed topman was dan was het nooit zover gekomen. Je probeert nu anderen zwart te maken om er zelf wit uit te komen. Voorlopig zal hij er zelf echt wel mee weg komen en kan hij die grote auto blijven rijden. Dat personeel? Ach jongens, het is toch klootjes volk en bij een volgend project rukken we er weer een heleboel aan. Je wil niet weten welk gevoel ik krijg bij dit soort mensen.

 5. Burgermans

  Ik had gisteren bijna een briefje van honderd op straat gevonden.

Reacties niet toegestaan