Koers Apple naar record door nieuwe iPhone

Aan de euforie rond de nieuwe iPhone van Apple leek vrijdag geen einde te komen. Het aandeel van de Amerikaanse technologiereus steeg in de middaghandel op de Nasdaq tot boven de 696 dollar, de hoogste koers ooit. Analisten hebben dan ook hoge verwachtingen van het toestel, dat woensdag werd gepresenteerd en in de Verenigde Staten vanaf 21 september te verkrijgen is. Sommigen menen dat Apple in de eerste week tot twee keer zo veel toestellen zou kunnen verkopen als bij het debuut van de iPhone 4 in 2010. Kevin Warsh, oud-bestuurder van de Federal Reserve, ging nog verder. Hij zei tegen CNBC dat de iPhone 5 waarschijnlijk meer zal doen voor de economie dan het steunplan dat de centrale bank donderdag aankondigde. Maar Warsh was dan ook wel heel kritisch over de nieuwe stimuleringsronde van Ben Bernanke.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Onno Filippo

  Aldus de categorie mensen die daar zelf zo weinig verstand van heeft dat ze het niet waar kunnen maken…

 2. Dead Silence

  Tja, het blijkt maar weer eens dat veel mensen als lemmingen achter leeghoofdige roeptoeters aanlopen, omdat ze zelf nog minder bedeeld zijn met hun bovenkamer. Maar goed, alle beursgoeroes hebben nu eenmaal een iHoon.

 3. Vogelbeest

  http://www.ebay.co.uk/itm/Dual-SIM-5-Android-4-0-5-Inch-WCDMA-Mobile-3G-MTK-WIFI-TV-GPS-Smart-Phone-A9220-/160870708667?pt=UK_Mobile_Phones&hash=item2574a435bb#ht_4349wt_1163
  Dit is maar 1 van de velen, rechtstreeks uit het thuisland van de iPhone, China. 5 inch scherm, kost ca. 25% van de prijs van de iPhone, kan grofweg hetzelfde.

 4. KritischeMassa

  Hoe melk je een schaap?

  Nou zo…

Reacties niet toegestaan