Business Insider analyseert wat de 5 grootste bedreigingen zijn. Bovenaan: Nederland

Business Insider analyseert wat de grootste bedreigingen zijn. Bovenaan: Nederland. 1. De hardliners uit Nederland, Finland en Duitsland. Die drie landen zijn de feitelijke financiers van de reddingsoperaties. Uit die landen komt het geld. En komt ook, steeds luider, het gemor. En dan vooral uit Finland en Nederland, waar streng zijn tegen de tekortlanden een politiek issue is. Als in die drie landen (of een ervan) de hardliners de overhand krijgen is het gebeurd. 2. Spanje. Het land draait steeds dieper het moeras in. Door de krimp van de economie moeten de bezuinigingen steeds drastischer worden, waardoor de economie sterker gaat krimpen, etc. 3. Italië. Economisch minder rampzalig dan Spanje. Maar veel groter, dus als het mis gaat is alle hoop voor de euro verloren. Bovendien is de kans aanwezig dat de politiek van weleer, al of niet onder leiding van Berlusconi, het heft weer in handen krijgt. 4. Griekenland. Er zijn geruchten dat Griekenland de euro uit wordt geduwd zodra Obama de verkiezingen heeft gewonnen. Maar ook als dat gerucht niet klopt is het moeilijk in te zien hoe het land in de euro kan blijven. Maar niemand weet wat er gebeurt als Griekenland er uit wordt gezet/gaat. Met Griekenland, maar ook met de rest. 5. Groei. De enige manieren om de problemen van de eurozone echt te boven te komen is door economische groei. Daarvan stijgen automatisch de (belasting)inkomsten van alle landen, daardoor dalen even automatisch de (uitkerings)uitgaven. Maar om op korte termijn de tekorten weg te werken moet worden bezuinigd, waardoor er juist krimp komt.

Bron(nen):   Business Insider      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


 1. FloatingSoulPeter

  Alle 5 fout. De verandering komt van binnen uit. Er is een wet in werking getreden waardoor alles instort. Alle voorgaande wetten zijn ongeldig geworden. Het is afgelopen met ons. We hebben niet geleerd van onze fouten. De ekonomie is dood. En nu op sterven na de dood zoals dat zo mooi heet. We zijn verloren en men heeft nog steeds oogkleppen op.
  De triggers zijn genegeerd door de verantwoordelijken. Niet de gewone burger. Die had allang niks meer te vertellen in deze schijndemokratie waarin ze vermorzeld zijn tot moes.

  De radikalen nemen het nu over en die maken gehakt van wat overblijft.
  Het ging al meteen fout na de 2de WO toen Amerika het stokje overnam van Duitsland.
  En ook dit gigantische rijk met wijd verspreide korruptie komt ten val.
  Ze waren een toonbeeld voor de rest van de wereld.
  Ze geven nieuwe diktators een nieuwe voedingsbodem hoe het niet moet.
  Socialisme heeft nooit de kans gekregen.
  Rutte denkt dat het kommunisme is.
  Nee, echt delen. Alles delen. Het is nooit echt geprobeerd.
  Zelfs de PvdA zag al snel het valse licht van het kapitalisme en zag dat als enige antwoord.
  Het maakt socialisme kapot.
  Het zet aan tot zelfvernietiging.
  Wat we gekreëerd hebben is geen paradijs, maar een hel.
  En dat stoken wat Amerika doet om vanuit chaos de boel over te nemen door zijn vazallen neer te zetten heeft niet gewerkt.
  Met terrorisme bereik je alleen maar het tegenover gestelde.
  Het is de laatste stuiptrekking van een diktator die vermorzeld wordt door zijn eigen geschapen chaos.
  Het profijt is maar magertjes, hè ?
  Amerika is ten dode opgeschreven dus vrees maar voor je leven westerlingen.
  Er staan er nog genoeg die het over willen nemen.
  En wat maakt het uit ?
  Het eeuwige leven is hier toch niet.
  Met monsterbedrijven als Monsanto komen we er wel. 😉

Reacties niet toegestaan