Kale mannen lijken machtiger en mannelijker

Mannen met een kaal hoofd - van zichzelf of geschoren - schoppen het verder dan mannen met haar, met dunnend haar of met kale plekken. Ze worden gezien als mannelijker, krachtiger en als potentieel betere leiders. Dat schrijft de Wall Street Journal op basis van een studie van University of Pennsylvania's Wharton School. Het kan verklaren waarom van hoog tot laag de laatste jaren steeds meer mannen kiezen voor kaal: het levert hen iets op op de apenrots.

Bron(nen):   Wall Street Journal      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. janneke123

  …en op dit plaatje niet alleen mannelijk maar ook lelijk.

  • Templein

   Ha, ha,
   Misschien is mannelijk wel vaker lelijk. Het is vooral een trend, de kaalhoofdigheid. In de jaren zestig was het juist een ruige kop met haar dat de man mannelijk maakte. Zoals de mannetjesleeuw die de roedel beschermt. De leeuw waardoor wij ons veilig menen te voelen.

   De kaalhoofden zijn vooral managers die houden van orde. Alles wat met de onbeheersbare natuur te maken heeft, wordt weggeschoren. Dat is mijn jandoedelpsychologie.

   (in antwoord op janneke123)
  • marianne martens

   ja, inderdaad het zo lelijk, een kale kop zonder dat het hoeft te worden afgeschoren, ja, inderdaad, ja, inderdaad, het lijkt wel of de man aan 1 PENIS, niet genoeg heeft. Verdrietig voor het kale hoofd is natuurlijk dat er geen “corrigerende” Ander in zijn buurt is.

   (in antwoord op janneke123)
 2. FloatingSoulPeter

  Vroeger zeiden ze dat het sexy was en deed denken aan een eikel.

  Ja, laat hem niet gaan schuimen. 😉

 3. Jannie Ooms

  Die enge kale koppen zouden kracht uitstralen? Vast wel. Zo’n vleespet staat stoer, man!

  Als een man voor berensterke hooligan wil worden aangezien, dan moet hij vooral zijn kop kaalscheren.

Reacties niet toegestaan