‘Geld aan Griekenland zijn we kwijt’

Nederland en andere eurolanden moeten er rekening mee houden dat zij hun leningen aan Griekenland deels moeten afwaarderen. Dat zegt de Nederlandse bewindvoerder Menno Snel bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) tegen het FD Het Nederlandse kabinet sluit kwijtschelding uit en wil dat Griekenland zijn noodlening met rente terugbetaalt. Maar de vorig jaar aangestelde Nederlandse bewindvoerder bij het IMF noemt het wel degelijk een serieuze optie. Het Nederlandse aandeel in reeds verstrekte leningen aan Griekenland is € 7,6 mrd.

Bron(nen):   Het Financieele Dagblad      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Koos_Koets

  Wat zei Jan-Kees een paar maanden geleden ook alweer?
  Iets met terug krijgen en rente of zo.
  Hij zal zich het wel niet meer kunnen herinneren (of niet zo bedoeld hebben).
  Was ieders geheugen maar zo slecht als dat van onze politici.

 2. grasspriet

  Waaatt???? Zijn we dat geld kwijt!!????!!!

  Oh nou ja zeg!!!!
  Ik ben zooo verbaasd!!!

  • Leon Swinkels

   Het is inderdaad niet verbazend dat onze regering moet volhouden dat deze steun noodzakelijk is en dat we dit geld terug krijgen met rente.

   Ik verwacht dat wanneer JKdJ direct zou hebben gezegd dat hij deze steun nodig acht voor het voortbestaan en het welzijn van de eurozone en dat er een vrij groot risico op afschrijving is, er veel te weinig draagvlak onder de bevolking zou zijn.

   Dat is een van de grote gebreken van onze politiek, ofwel men durft geen besluiten te nemen omdat er geen draagvlak voor is ofwel men verdraait de waarheid of is slecht van geheugen zodat er tijdelijk wel even wat draagvlak is. Echte beslissingen nemen vanuit visie zien we niet meer.

   (in antwoord op grasspriet)
 3. FloatingSoulPeter

  Die zien we nooit meer. Terug !!

 4. Bert Hilhorst

  JKdJ zal toch niet na W. Bos de tweede geflopte minister van Financiën worden?.
  Gelukkig krijgt ie straks ook een 30 uur baantje voor 5 ton, hoeven we ons om onze gezellige dikkerd geen zorgen te maken.

 5. malky

  Denk je net, alle Euro problemen op onnavolgbare wijze opgelost, we kunnen weer rustig gaan slapen, krijg je zo’n bericht.
  Je verwacht het gewoon niet.

 6. Indenvreemde

  Nederland is een kinderdagverblijf geworden De politici (de ouderen) hebben de leiding
  Ons word van alles op de mouw gespeld onder het mom van ze snappen er toch niets van en wij….. de kindjes spelen gewoon verder en geloven alles wat de ouderen ons zeggen.
  Kijk maar naar het verkiezingsresultaat van 12 Sept jl

Reacties niet toegestaan