Zwitserland traint het leger voor als de euro valt

Het Zwitserse leger doet extra trainingen om voorbereid te zijn als de euro zou vallen. De veronderstelling is dat in de eurolanden dan chaos zal uitbreken. Opstand, honger wellicht, en vluchtelingenstromen. Zwitserland bereidt het leger voor om snel inzetbaar te zijn op plaatsen waar de Eurocrisis-gevolgen de Zwitsers kunnen raken, bijvoorbeeld door instroom van ongewenste arme Europeanen, of door relletjes.

Bron(nen):   CNBC      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  Nou, dat geeft de burger moed.
  Zoals altijd wordt er in de politiek met gespleten tong gesproken.

  Voor de camera’s in een 3-delig pak met een uitgestreken gezicht iederen 14 dagen verkondigen dat de euro (weer) is gered, om je vervolgens om te draaien en voorbereidingen te treffen voor als ‘ie valt.

  • RhodBerth

   Dat is toch logisch?
   Stel je voor dat JK de Jager 2 jaar geleden al had gezegd: “De Grieken gaan failliet en de Euro valt”
   Dan had je:
   A. niet de kans gehad om het toch te fixen (wat bij Ierland en Portugal wel lukte!)
   B. instant paniek, i.p.v. geleidelijk naar het uiteenvallen toe leven een maatregelen kunnen nemen
   C. De Grieken zouden er direct het bijltje bij neer gegooid hebben.

   Trouwens, niemand doet dat. Als jij in je privé situatie problemen aan ziet komen ga je toch ook niet direct bij de pakken neerzetten? Dan ga je het ook eerst proberen af te wenden. En meestal lukt dat ook.

   Maar weet je, als onze overheid met man en macht problemen probeert af te wenden, en het lukt, dan zeikt iedereen omdat de overheid overtrokken heeft gereageerd (bv. jaar 2000 bug, Mexicaanse griep), en als het niet lukt dan had de overheid anders moeten reageren.

   Het is gewoon nooit goed.
   Ja, de overheid maakt fouten, maar dat doet iedereen. Ook de mensen van de overheid zijn mensen. En het alternatief met perfecte mensen zonder fouten in de overheid bestaat niet.

   Daarom mogen we wel kritisch zijn op de overheid, moeten we zelfs, maar alstublieft stop toch eens met dat oeverloze ongegronde domme gezeik.

   Ja, het is logisch dat politici voor de camera hoop houden, en achter de rug aan crisisplannen werken. Dat verwacht ik van ze. Dat is het enige goede dat ze kunnen doen.

   (in antwoord op grasspriet)
 2. Le_bon_sauvage

  Ze kunnen beter cybermilitairen opleiden. Als hun bankgeheimen op straat komen te liggen blijft er weinig over van dat parasietenstaatje dan prachtige alpenweides en luxeartikelen. Mooi, maar niet iets om met man en macht te beschermen in tijden van crisis.

Reacties niet toegestaan