Grieken waren, zijn en blijven corrupt: Ontduiking belasting onbestraft

Belastingontduiking en corruptie in Griekenland gaan onverminderd door, meldt Der Spiegel. Het blad noemt voorbeelden die lachwekkend en schandalig zijn: Een belastingplichtige die een inkomen van 25-duizend Euro opgeeft en tegelijk 52 miljoen (!) naar het buitenland sluist. Iemand die 5.500 Euro per jaar  zegt te verdienen en 20 miljoen wegschuift. Een Griekse burger die zegt helemaal geen inkomen te hebben maar wel bijna 10 miljoen naar het buitenland brengt. Nog eentje dan? De burgemeester (E.1500 maandinkomen) van een stadje van 15.000 inwoners die een bankrekening heeft met 2.8 miljoen Euro. Weten de Grieken dat dan niet? Ja, dat weten ze wel. Er is een  keurige lijst met 54.000 verdachten.  Maar, schrijft Der Spiegel, daar gebeurt niks mee. Kan dat weer te maken met een ander lijstje? Met 60 verdachte politici. Naar schatting wordt in Griekenland voor  zo'n 60 miljard aan belasting ontdoken. Griekenland staat onveranderlijk hoog op de internationale lijstjes met meest corrupte landen. Der Spiegel citeert oud-premier Papadreou die na de onthulling over een corrupte directeur van het staatsbedrijf voor electriciteit zei: "Ach, we zijn het er natuurlijk allemaal over eens dat we elkaar af en toe een cadeautje mogen toeschuiven. Daar moet je niet te veel drukte over maken".

Bron(nen):   Spiegel  SETimes    

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Solonepoche

  keihard uit trappen en niks anders vraag maar aan Ingeborg Beugel moeder aller Grieken

 2. Bert Hilhorst

  Wanneer gaat de volgende 32 miljard naar de Papadopoulossen?.
  Hoeveel percent gaat naar van Rampui en Barosso?.

 3. Koos_Koets

  Alle (vermogende) Grieken zien (net als wij) een drama al lang aankomen. Dus diegenen die hun vermogen nu nog steeds op een bank in Griekenland hebben staan zijn eigenlijk patriotten van het zuiverste water!
  Toch?

 4. FloatingSoulPeter

  Het volgende kado komt er aan en wij keihard bezuinigen.
  Ook hier worden de armste mensen genaaid.
  Als dat nieuwe belasting stelsel doorgaat dan gaan de rijken er hier ook weer op vooruit en die kunnen nog steeds alles van de belastingen aftrekken.
  Armen hebben niks aan een belasting systeem.
  Alleen maar nadeel.

 5. Indenvreemde

  Moet je tegen de Jager zeggen want die weet dit vast niet.

 6. corbertha

  Misschien bestaat hij nieteens meer.Alleen het licht dat er miljoenen
  jaren over doet wat wij nu zien.

Reacties niet toegestaan