‘Accountant gijzelt Vestia’

Accountantsorganisatie KPMG eist van Vestia de belofte dat die geen schadeprocedures start tegen KPMG-accountant Marco Noorlander. Zolang die toezegging er niet is, wil KPMG geen goedkeuring hechten aan de jaarrekening 2011. Een soort gijzeling dus, volgens het FD De huidige bestuurders van Vestia  overwegen om claims tegen KPMG in te stellen, omdat de accountant de jaarrekening over 2010 goedkeurde. KPMG trok die verklaring zelf eind april in. Vestia is bijna failliet gegaan omdat de megalomane bestuurder veel te riskante beleggingsproducten kocht - derivaten - die de woningstichting geen winst, maar kolossale verliezen bezorgden De corporatie kocht in 2010 en 2011 voor miljarden aan derivaten waarmee het speculeerde op een rentestijging. Toen in 2011 de rente juist scherp daalde, moest Vestia van zijn banken enkele miljarden euro’s bijstorten. Die had het niet. Tegen KPMG’er Noorlander lopen al twee procedures bij de Accountantskamer. Een tuchtklacht van Pieter Lakeman, voorzitter van Sobi, en de aankondiging van een tuchtklacht van de Autoriteit Financiële Markten.

Bron(nen):   Het Financieele Dagblad      

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. dirkvank

  Lijkt me duidelijk. Er is vast wel een ander accountantskantoor die het werk gratis wil overdoen in ruil voor een nieuwe klant.

 2. Mattijs de Vries

  Hier laat KPMG op alle manieren zien dat goedkeuring van een jaarrekening gewoon te koop is.

 3. Cees de Dribbelaar

  KPMG heeft hiermee te kennen gegeven een onbetrouwbare club te zijn. Ze weten prima hoe het werkt, maar zullen dat voor eigen gewin misbruiken.
  Ik schaam me diep om een land te delen met dit soort mensen en instanties.

Reacties niet toegestaan