Nederlandse banken zeer actief in exotische belastingparadijzen

ABNAmro, ING en Rabobank zijn met tientallen vennootschappen actief in belastingparadijzen zoals de Kaaimaneilanden, Bermuda en Mauritius. Dit blijkt uit onderzoek van het Financieele Dagblad. De banken komen er niet eerlijk voor uit. De vestigingen in belastingparadijzen staan niet vermeld in de jaarverslagen van de banken. Ze prijken wel op de zogeheten 'lijsten van deelnemingen' bij de Kamer van Koophandel. Vooral ABN Amro en ING — twee banken die staatssteun hebben gekregen — hebben veel vennootschappen in belastingparadijzen. De banken stellen desgevraagd dat ze er actief zijn 'om fiscaal nadeel te voorkomen' en 'niet om belastingvoordeel te behalen'. Albert Hollander, voorzitter van Tax Justice Nederland, reageert sceptisch. 'Juist nu banken deels in overheidshanden zijn, is het van belang dat zij transparant zijn.' Lees verder bij het FD

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Dead Silence

    Dat moeten wij eens proberen. Dan hebben we meteen de belastingdienst in de nek en krijgen we een penalty van 100%.

  2. Le_bon_sauvage

    “Om fiscaal nadeel te voorkomen?”

    1 ding moet je ze nageven, ze maken hun reclameslogans wel waar, het zijn inderdaad “banken met ideeen”, en “banken anno nu.”

    degene die de slogan “hoeveel bank wil je hebben?” heeft bedacht moet ontslagen worden, want het antwoord is op die vraag is simpel: een onsje minder aub.

Reacties niet toegestaan