127 tips om geld over te houden

Er zijn heel veel manieren om geld over te houden voor de dingen die je echt graag wil. Sommige van de 127 tips van Bespaartips vind je misschien stom, maar let op: er zitten dingen bij waaraan je niet had gedacht.


Neem een familie-acount voor Netflix en Spotify
Heb je een groot gezin dat van films en muziek houdt. Gebruik dan 1 familie Spotify account en een familie account voor Netflix. Zodoende hoeft niet iedereen een apart account aan te maken en vermijdt je dubbel te betalen. Meestal kun je 1 account (bijvoorbeeld Netflix) op verschillende computers of tablets en tv’s tegelijkertijd gebruiken.

Koop geen speciale koffie
Koop steeds normale koffie ipv de vaak veel duurdere specialiteiten koffie. Dit kan al snel tot €20 per maand besparen.

Koop je kleding tijdens de uitverkoop
Tijdens de uitverkoop verkopen alle kledingwinkels hun zomerkleding tegen een verlaagde prijs. Met kortingen tot 70%. Dit geldt uiteraard ook voor de winterkleding aan het einde van de winter
Investeer in kwaliteit
Als je geen zin heeft om steeds nieuwe kleding te kopen, investeer dan in kwaliteit. Op die manier kunt je je kledingstukken voor een langere periode gebruiken.
Bekijk aanbiedingen voor schoenen online
Als je dan toch nieuwe schoenen wil kopen, kijk dan zeker even naar de aanbiedingen online. Vaak zijn er mooie kortingen

Vraag om een loonsverhoging

Het besparen van geld is niet altijd de juiste oplossing. Als je het gevoel heeft dat je meer werk verricht dan waarvoor je betaald krijgt, kunt je een gesprek met uw werkgever aanvragen om te bespreken of je een loonsverhoging kunt krijgen. Lees hier advies voor succesvolle salarisonderhandelingen. Echt: het helpt heel vaak

Breng een bezoek aan de rommelmarkt
Een goede manier om goedkope kleding en andere gadgets te kopen is op de rommelmarkt.

Neem koffie mee van thuis
Als er geen koffie op het werk te verkrijgen is, neem dan een thermofles mee van thuis. Voor een ijverige koffiedrinker scheelt dit makkelijk € 10,- per week.
Vermijdt impulsaankopen
Vermijdt impulsaankopen. Bedenk goed na wat je wilt hebben en of u het daadwerkelijk nodig heeft.

Verhuur je extra kamer
Heb je  een extra kamer die zijn eigen ingang heeft en misschien wel zijn eigen sanitair, dan zou je eventueel kunnen kijken om deze te verhuren op websites zoals Airbnb. Je kamer verhuren aan toeristen is een zeer interessante keuze en een mooie bron van extra inkomen!

Laat je niet beïnvloeden
Als je kleding gaat kopen, wees dan bewust van wat je wilt of kan besteden. Iedereen wordt beïnvloed door reclame en vrienden om meer en duurder te kopen. Laat je niet beïnvloeden en geef enkel geld uit aan wat je echt nodig hebt.
Gooi je vervaagde kledij niet weg
Zwarte kledij kan vervagen. Gooi vervaagde kledingstukken echter niet meteen weg. je kunt door middel van speciale wasmiddelen de kleur opnieuw herstellen.

Gebruik chloor of bakpoeder voor je witte kleding
Witte kleding kunt je weer wit maken met behulp van chloor of bakpoeder.

Nieuwe smartphone? Koop een ouder model!
Wil je een nieuwe telefoon, kies dan voor het model van het afgelopen jaar of een ouder model. De nieuwste modellen zijn vaak veel duurder en van zodra ze verkocht zijn, daalt de prijs die je er nadien voor kunt krijgen.Stel jezelf de vraag: Wat wil ik met het toestel doen? Is het echt nodig dat ik het duurste model koop?

Ga niet met een hongerige maag inkopen doen
Ga nooit naar de winkel als je trek hebt! Dan ziet alles er lekker uit, en dat lijdt tot impulsaankopen die u uiteindelijk veel meer kunnen kosten dan wat u eigenlijk nodig had. Het is niet ongewoon dat u op zulke momenten aankopen doet t.w.v. €50,-, terwijl u misschien maar €30,- écht nodig had.

Denk na over de functie voor je een nieuwe computer koopt
Voor je een nieuwe computer koopt is het belangrijk dat je  jezelf de vraag stelt: Waarvoor wil ik de computer wilt gebruiken? U kunt supersnelle computer kopen voor € 1700, maar als u alleen wil Skypen of browsen op het internet, dan zou dat erg zonde zijn. Lichte taken zoals video’s streamen, facebook en Skype gaan even vlot met een goedkoop model.

Koop tweedehands computerspelletjes
Nieuwe computerspelletjes zijn goedkoper als je ze tweedehands koopt. Op marktplaats kun je een groot aanbod tweedehands spelletjes vinden. Vaak zijn ze online ook goedkoper te verkrijgen.

Ga je abonnementen na

Vaak kan het zijn dat je een automatisch abonnement hebt op de krant of een bepaald tijdschrift. Maar lees je ze ook daadwerkelijk? De meeste artikelen of nieuwsberichten kunt u tegenwoordig online lezen.

Vergelijk mobiele providers
Vergelijk alle mobiele providers en check de aanbiedingen. Vaak zijn er regelmatig interessante deals te vinden!
Gebruik WhatsApp voor je sms’en
Houdt je van sms’en? Gebruik dan WhatsApp. Op die manier betaal je enkel kosten wanneer u gebruik maakt van het 4g netwerk. De internetdata is veel goedkoper dan een sms versturen via het gewone netwerk. Bovendien zijn er vaak gratis wifi hotspots in restaurants/bars. Zo kan u zonder kosten smsjes versturen

 

Zie hier alle 127 tips

Bron(nen):   Financer