Na de winst de harde werkelijkheid

Nu de opwinding over Obama's herverkiezing enigszins is bekoeld, dient de harde werkelijkheid zich alweer aan: als de president en het Congres geen compromis kunnen bereiken over de begroting, zal de Amerikaanse economie volgend jaar waarschijnlijk te maken krijgen met een recessie. Dat komt doordat eind dit jaar een aantal belastingverlagingen uit de tijd van president Bush afloopt en tegelijkertijd eerder afgesproken bezuinigingen hun beslag krijgen. Als er geen afspraken kunnen worden gemaakt, is de kans groot dat er stevig moet worden bezuinigd op de defensie-uitgaven of dat de belastingen voor diverse inkomensgroepen worden opgetrokken. De financiële markten namen vandaag al een voorschot op de problemen door fors omlaag te gaan. Obama moet nu hopen dat de ruzie binnen de Republikeinse Partij over de verantwoordelijkheid voor de nederlaag van Romney en diverse senatoren hem in de kaart zal spelen. Sommige Republikeinen denken dat de partij zich met haar onwrikbare standpunten over immigratie, belastingen en abortus steeds meer van de kiezers heeft vervreemd. 'De partij spreekt een statisch electoraat aan en dat is het recept voor een ramp,' aldus Mike Murphy, een Republikeins strateeg en voormalige adviseur van Mitt Romney. Ook de leider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, sprak verzoenende woorden: 'Laten we onszelf de opdracht geven het compromis te vinden dat ons tot nu toe steeds is ontglipt.' Bron: Financial Times

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. rik_c

  En ook deze keer komt het wel goed… misschien op het aller aller aller laatste moment pas maar toch. Daar heb je geen media voor nodig. De politiek kan zich immers niet permiteren om het de gewone man teveel in de weg te lopen. Los van alle intigres en krachtspellen die ze onderling hebben.

 2. OverMyDeadBody

  Nee, volgend jaar komt het niet meer goed.
  Dan stort Amerika de wereld in een fatale krisis.
  Het is onafwendbaar. Uitstellen gaat wel, maar afstellen niet.
  Er is nog maar 1 mogelijkheid om deze les voor eens en altijd te leren.
  Het zij zo. Het is onvermijdelijk.
  Van de vorige grote 2 heeft de mensheid niks geleerd.
  Amerika zit zo diep in de schuld bij de Chinezen.
  Europa ook wel. Over Afrika wil het niet eens meer hebben.
  Azië begon net op te komen. En Zuid Amerika.

  Er is geen krisis in de oorlogswereld. Gouden tijden.
  Maar de oorlog wordt verloren. Chaos maakt zich meester over deze planeet.
  Amerika is harstikke fout geweest. Met geweld is nooit wat opgelost geweest.
  China maakt zich druk om een paar eilandjes.
  Zo groot en nog zo inhalig !!
  Het zijn de grootmachten die groot zijn in domheid en falen als het aankomt op vrede stichten.
  Niet lang na de 2de WO ging men weer in de startblokken voor een nog betere wapenwedloop.
  Al dat geld gaat er nu naar toe.
  Het heeft totaal geen nut.
  Oh ja, ik dank de komputer er aan en zo.
  Die was er anders ook wel gekomen.
  Heeft dat ons leven gelukkiger gemaakt ?
  De komputer wordt nog steeds vol op misbruikt.

 3. Frederik Blom

  Onbeschofte media die geen eerlijke verkiezingen respecteert! Waarom deze aantijging? Er is sprake van fraude tijdens de verkiezingen en alle stemmen zijn nog niet eens geteld maar Obama wordt al uitgeroepen tot president. Zo is het presidentschap van Amerika op dezelfde manier tot stand gekomen als in welke dictatuur ter wereld dan ook. Amerika glijdt af. Slapende leeuwen van Nederland en in de rest van de wereld. Wakker worden en strijd voor democratie in volle glorie.

Reacties niet toegestaan