Dankij de crisis gaat het weer heel goed met de chinees

De economische crisis leidt tot een opmerkelijke comeback van de  afhaalchinezen. De achter de  klapluiken gemaakte porties babi pangang, saté en foe yong hai vliegen weer over de toonbank sinds de meeste Nederlanders de broekriem moeten aanhalen. ‘De wachtruimtes bij de afhaalrestaurants zitten weer vol’,  zegt directeur Li Ping Lin van de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers tegen De Telegraaf. De 2200 Chinese restaurants in ons land kampten de afgelopen jaren met een dramatische daling van de omzet. Maar dat is weer voorbij. In het weekeind is het weer dringen bij de toonbank van de Chinees ‘De mensen waarderen de kwaliteit en hoeveelheid die ze voor relatief weinig geld krijgen’, constateert Lin. Wat al had gewerkt was de uitbreiding van het repertoire van de Chinees met wokmaaltijden, ook om mee te nemen. Daar komt nu de crisis bijDe koepel  constateert ook een hausse aan overnames. ‘Waar het in de horecabranche nu al jaren kommer en kwel is, lijkt de Chinese branche de enige die nog investeert. Als er een restaurant te koop staat, melden zich onmiddellijk overnamekandidaten om de zaak voort te zetten’, aldus Lin.


1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. OverMyDeadBody

    Ik vond het vroeger wel eens lekker.
    Maar slecht voor de lijn ook nog eens.
    Nee, doe dan maar gewoon op z’n hollands.
    Bakgroenten erbij en zo. Ja, de rijst natuurlijk. Liefst zilvervlies.

Reacties niet toegestaan