Baas van Twitter koopt iedere week voor 10.000 euro aan Bitcoin

De topman van Twitter Jack Dorsey gelooft heilig in Bitcoin. Niet voor niets koopt hij, juist nu de koers van de munt laag staat, wekelijks voor 10.000 euro van het cryptomuntje. Dat schrijft Dorsey zelf in een blog.

Eind 2017 kostte een Bitcoin nog tegen de 20.000 euro, maar daarna zakte de koers snel in en sinds eind vorig jaar kon je de grootste cryptovaluta voor minder dan 4.000 euro op de kop tikken. Sinds Facebook bekendmaakte op korte termijn met een eigen cryptomunt te komen, komt er weer wat leven in de cryptomarkt, maar voor Dorsey maakt dat allemaal niets uit. Hij is ervan overtuigd dat cryptomunten de toekomst zijn, ongeacht wat de  huidige koers is.

“Voor mij gaat het om het internet. Wat wil het internet? Het wil een valuta, het heeft altijd een valuta gewild, de technologie was er echter niet, tot 10 jaar geleden,” schrijft hij. De Twitter-topman voorspelt op korte termijn een forse koersstijging van Bitcoin. Dorsey, goed voor 5,5 miljard dollar aan privévermogen, koopt daarom juist nu iedereen twijfelt aan het bestaansrecht van cryptovaluta voor grote bedragen in.