The Economist: ‘Frankrijk is een tijdbom voor Europa’

The Economist haalt ongemeen fel uit naar Frankrijk. Het land legt 'een tijdbom onder Europa'. De Fransen zouden wel eens het grootste gevaar kunnen vormen voor de euro, meent het invloedrijke weekblad. The Economist, dat verwacht dat de crisis vanaf volgend jaar kan toeslaan, heeft vooral kritiek op president François Hollande en premier Jean-Marc Ayrault. 'Beiden lijken niet het soort leider met voldoende durf om hervormingen op te leggen.' Hoewel The Economist ziet dat de Franse regering zich meer bewust lijkt van de ernst van de situatie en dat er er hervormingen nodig zijn, vreest het dat die te beperkt zullen zijn en te laat zullen komen. Tegenover een stijgende werkloosheid, een slechter ondernemersklimaat en een gigantisch handelstekort zijn de Fransen bovendien niet bereid om meer macht af te staan aan Europa, is het verwijt van het blad.

Bron(nen):   The Economist      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. OverMyDeadBody

  Stokbroden zien er altijd lekkerder uit dan dat ze eigenlijk zijn. Toch trap ik er steeds weer in.
  Zo ook de Fransen. Ze lijken er steeds bovenop te komen.
  Las dat het bbp omhoog was gegaan.
  Maar ik vrees dat we de laatste stuiptrekkingen zien voor dat de supermegabezuinigingen ons ook om de kop zwaaien.

  Het wordt niet fris meer in deze wereld.

 2. grasspriet

  In mijn beleving is juist Brussel de tijdbom voor Europa.
  Stel idioten die willen dat alles kapotbezuigd wordt voor ????? Voor wat eigenlijk?
  Geld dat geen waarde heeft? Een stel schizofrenen die geen enkel empatisch vermogen hebben? Een natte droom van 1 groot en gelukkig EUUSR?
  Ik vraag me al veel langer af waar we (mensheid) in vredesnaam mee bezig zijn.

 3. Cornelis Berend

  Frankrijk kent een ongelooflijke lobby van de medicijnindustrie. Het verbruik is 7x zo hoog als in Nederland. Als een dokter niks voorschrijft is’t geen goeie dokter. Frankrijk heeft een geheel eigen betaalsysteem voor medische bijstand een producten, compleet met betaalkaard: de ‘Carte Santé’. Die linkt naar de basisverzekeringen en die linkt weer naar de aanvullende ziektekostenverzekering, de ‘mutuelle’. je merkt niets van wat je uitgeeft en de lobby wrijft in hun handen. Frankrijk is veel hypochonderderder dan Nederland, waarmee is bewezen dat meer medicijnen niet helpen en het placebo-effect bestaat.

 4. Bert Hilhorst

  Cornelis, heeft gelijk mijn huis ligt vol met medicijnen van mijn Franse schoonmama.
  Dozen vol liggen er bij haar thuis.
  Frankrijk drijft op zijn toerisme en zijn wapenexport naar de Arabische en Afrikaanse landen en de goedkope grondstoffen, die ze daar voor terug krijgen.Hollande , vriend van de salafisten, is een slechte keus van de Fransen en daar zijn ze zich nu bewust van het worden.

Reacties niet toegestaan