Nibud vergeet de koopkrachtgevolgen voor de zzp’ers

Nederland telt zo'n 730.000 zzp'ers. Maar het Nibud heeft hen bij de doorrekening van de koopkrachtgevolgen van het regeerakkoord 'vergeten'. Een zelfstandig ondernemer kan vooraf moeilijk bereken wat zijn of haar omzet zal zijn. Dat verschilt per jaar. Het Nibud heeft daarom die groep maar buiten beschouwing gelaten, meldt de NOS. En dat maakt een blik op de financiële toekomst voor de zzp'er er niet gemakkelijker op. In het regeerakkoord staat dat de starters-  en de zelfstandigenaftrek verdwijnen. Weg financieel voordeel voor   de zelfstandigen. Volgens ZZP Nederland denken veel ondernemers nu "we zien wel wat er gebeurt" omdat er veel verandert en omdat onduidelijk is hoeveel dat hun gaat kosten. Een ding is duidelijk: de zzp'er gaat er financieel op achteruit.

Bron(nen):   NOS      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. wiltjer

  voor zover mij bekend verdwijnt niet de zelfstandigenaftrek maar het urencriterium op de aftrek. http://nieuwsuit.com/2011/urencriterium-zelfstandigenaftrek-verdwijnt/

 2. janneke123

  Zucht… doe mij maar wat chocolade guldens in de schoen.
  Dromend dat ik 6 jaar was en voor de schoorsteen uit volle borst de sint toezong.
  Dank je wel politiek en andere gretige bankiers en enge mannen in donkere pakken die de hele wereld naar de knoppen hebben geholpen!

 3. DennisK

  Zet je zinnen op iets anders. Liever een strandbar op Phuket beginnen dan wegkwijnen met een uitkering in Nederland, en ondertussen de minachting van de “geslaagde” bank-klasse te ondergaan

 4. Jannie Ooms

  De gemiddelde ZZP’er van vandaag is een man of vrouw die twintig, dertig jaar loyaal voor zijn werkgever heeft gewerkt en had gehoopt tot zijn pensioen een baan te houden. Maar de werkgever moest inkrimpen of ging failliet.
  Wegens de crisis zijn tienduizenden mensen op straat komen te staan. Ze zijn vaak veertigplus en komen nergens meer aan een baan. Dus zijn er velen die voor zichzelf begonnen. Niet omdat ze dat zonodig wilden, maar omdat er nu eenmaal brood op de plank moest komen. Petje af voor de doorzetters!
  Maar tel bij de werklozen het aantal (onvrijwillige) ZZP’ers op en het werkloosheidsplaatje wordt nog erger dan het al is. En nu worden die mensen, die hun ziel en zaligheid in een eigen bedrijfje steken, ook nog eens extra gepakt. Ik vind het een schande.

 5. PaulusJ

  Want linksom of rechtsom: ondernemers moeten kapot gemaakt.

Reacties niet toegestaan