Bitcoin zit in de lift: is het gouden kruis echt een goed teken?

Bitcoin krabbelt weer op na het instorten van de zeepbel vorig jaar. ‘s Werelds grootste cryptomunt is aan een stevige opmars bezig en tikte alweer even de 5.600 dollar aan. Het zogenaamde gouden kruis is gemaakt. Dat is een van de belangrijkste tekenen voor beleggers dat de koersen gaan stijgen.

Investeerders proberen op allerlei manieren te achterhalen welke kant de koers opgaat. Daarvoor gebruiken ze onder andere een ratio, die het voortschrijdend gemiddelde heet. Dat kun je voor de korte (50 dagen) en de lange termijn (200 dagen) berekenen. Als de koers stijgt gaat logischerwijs eerst de lijn voor het korte termijngemiddelde omhoog. Op het moment dat die de lijn voor het lange termijngemiddelde doorkruist ontstaat het zogenoemde gouden kruis. Het heet zo, omdat het een belangrijk signaal is voor een zogeheten bull market, een langdurige opwaartse trend.

Maar in het geval van bitcoin valt dat nog te bezien, omdat de munt weliswaar fors is gestegen, maar nog niet echt hard door stijgt. Onder de cryptokenners zijn er momenteel twee richtingen: zij die denken dat vanaf nu de weg omhoog is ingezet en zij die verwachten dat de munt nog één keer inzakt om daarna weer te gaan stijgen. Hoe dan ook is het opvallend dat bijna alle deskundigen vertrouwen blijven houden in de cryptomarkten.

 

Bron(nen):   Want