Ruimbagage in twee jaar tijd fors duurder geworden

Zelf kom je het vliegtuig nog steeds wel in voor de prijs van een treinkaartje, maar als je ook maar een heel klein koffertje extra mee wil nemen (en wie wil dat niet) moet je fors bijbetalen. Ook de grote bagage in het ruim is de afgelopen twee jaar veel duurder geworden.

Nederlandse reizigers betalen ruim 14 procent meer voor ruimbagage dan twee jaar geleden. Dat becijferde Beslist.nl. Het online warenhuis keek naar koffers van 15 kilo en 23 kilo bij de tien grootste luchtvaartmaatschappijen.

Brussels Airlines kent de grootste prijsstijging. Het meenemen van een koffer in beide gewichtscategorieën kostte twee jaar geleden nog 15 euro bij de nationale luchtvaartmaatschappij van België, nu betalen reizigers 25 euro. Bij TUI gingen de prijzen met 22,5 procent omhoog en bij Ryanair betaal je in twee jaar tijd 12,5 procent meer voor een grote koffer.

In absolute zin is bagage bij Wizz Air het duurst. De Hongaarse prijsvechter rekent tot wel 72 euro voor een koffer van 23 kilo. Bij Transavia en KLM zijn de prijzen de afgelopen twee jaar niet omhoog gegaan.

Bron(nen):   RTL Nieuws