Op komst: een olie-boom uit Irak

De Iraakse olieproductie zal de komende jaren exploderen. Dat heeft het grondstoffenteam van de Amerikaanse Citi Bank onderzocht. De olieprijzen zullen daardoor dalen tot $ 99, schrijft Business Insider. Een van de belangrijkste redenen: de olieproductie van Irak is nog nooit zo hoog geweest, niet voor de Amerikaanse invasie in 2003, noch in de hoogtijdagen van de jaren '80. De VS, zo rapporteerde het Internationaal Energie Agentschap onlangs, zullen in 2017 de grootste olieproducent ter wereld zijn, groter dan Saoedi-Arabië en Rusland. En dit zou 's werelds tweede grote energieboom worden.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  jammer, een echte olieboom zou pas een doorbraak zijn. Met oliebollen als vruchten

 2. malky

  Wat was Bush jr. een geweldig visionair persoon, het heeft een paar honderdduizend onschuldige dode Irakezen gekost, en ongeveer 2 biljoen dollar aan extra staatsschuld, maar dan heb je wel wat.

 3. The Final Countdown

  Dat geloof je zelf zeker ? Voor de kerst exploderen er wat anders: juist ja, je energierekeningen. Met als gevolg dat alles in het westen omvalt, terwijl Amerika de grootste oliebomen van de wereld heeft. Oliebomen. Oliebommen zul je zeker bedoelen ? 😉
  Nee, Je-Zus komt niet en je broer komt ook niet.
  Die zou wel gek zijn.

 4. Bert Hilhorst

  Einde van de Arabische chantage, kan de wereld alleen maar beter van worden.
  Oh, en direct al de prijzen van consumptie en productiegoederen voor die jurken verhogen.
  Dat zal ze leren.

Reacties niet toegestaan