Overleg ‘Griekenland’ abrupt geëindigd zonder deal

Het overleg van ministers van Financiën van de 17 eurolanden over Griekenland is in de nacht van dinsdag op woensdag abrupt geëindigd. De bewindslieden wisten geen akkoord te bereiken over de uitbetaling van de volgende termijn aan noodsteun en de verder te nemen acties om Griekenland weer op de rails te krijgen. Deze zogeheten eurogroep zal maandag weer bij elkaar komen, zo werd na afloop bekendgemaakt. Een gebruikelijke persconferentie werd na afloop niet gegeven. Ook minister Jeroen Dijsselbloem verliet Brussel zonder in te gaan op het overleg. De Duitse minister Wolfgang Schäuble sprak zeer kort met de pers. Hij had het over zeer intensieve discussies. 'We hebben geen oplossing gevonden, omdat de vraagstukken zo gecompliceerd zijn. We gaan volgende week verder.'

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. grasspriet

    Ach, we doen net alsof we er niet zomaar uitkomen dan heeft het gepeupel tenminste nog het idee dat hulp niet zomaar vanzelfsprekend is.

    Gaat niet werken. We weten dat ze toch wel geholpen gaan worden. Keer op keer op keer totdat we er allemaal aan onderdoor gaan omdat ze niet uit de euro mógen van Brussel. Niets dan poppekast.

Reacties niet toegestaan