Bitcoin krijgt oplawaai

Economie
door Gerard Driehuiswoensdag, 09 november 2022 om 5:19
147934656 m
De bitcoin kreeg bij het sluiten van de markt een oplawaai van bijna 13 procent tot 18.055 dollar. Eerder op de avond dook de grootste cryptomunt ter wereld zelfs even naar 17.350 dollar. Analisten verwachten dat er nog meer rode dagen gaan volgen, voordat een nieuwe cyclus zich aandient.
De tweede grootste digtale munt ethereum krijgt een klap van 18 procent tot 1.287 dollar. Ook bij veel andere cryptomunten zijn de verliezen stevig.
De cryptosector lijkt in shock door het nieuws dat er weer ernstige problemen zijn bij een cryptogigant. Binance, 's werelds grootste cryptocurrency-platform, neemt concurrent FTX over. Het bedrijf heeft ernstige liquiditeitsproblemen nadat bekend is geworden dat het veel te weinig 'harde' valuta in kas heeft.
De angst voor een domino-effect in de cryptowereld, waarbij meer cryptobedrijven of hedgefunds omvallen, is groot. Het is geen goed jaar voor cryptovaluta. Door de torenhoge inflatie zagen centraal bankiers wereldwijd zich genoodzaakt de beleidsrentes fors op te trekken. Dat heeft een negatief effect op digitale munten. De bitcoin verloor dit jaar al 61 procent van zijn waarde.
Bron(nen): De Tijd FD