De 10 meest bizarre economische indicatoren

Economie
vrijdag, 25 november 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
In tijden van economische voor- of tegenspoed zijn er altijd indicatoren waar het met de economie naar toe zal gaan. Business Insider zet 21 aanwijzingen op een rij. Welingelicht pikte er de tien allerbizarste uit.
1.De volle luier indicator. Tijdens een neergaande economie raakt de luier net zo vol als in een opgaande. Bij een neergaande wordt de luier minder verschoond. De verkoop van crème voor schrale babybilletjes stijgt en die van weggooiluiers daalt.
2. De marine-advertentie index. Bij de Amerikaanse marine worden de wervingsspotjes aangepast zodra teveel werklozen zich willen aanmelden. De spotjes worden wat ruiger van toon waardoor er minder animo ontstaat. Helikopterdroppings worden vervangen door minder spectaculaire shots.
3. Kapper index. Kappers merken een economische terugval als klanten vragen om ze wat korter knippen dan gewoonlijk.
4. De mooie serveerster index. Als de economie richting afgrond gaat, worden de serveersters in restaurants en café's almaar mooier. Ze werkten eerst al fotomodel, maar omdat de advertenties afnemen, hebben ze minder werk.
5. De stropdas. Een stropdas is een bewijs dat je een baan hebt. In slechte tijden worden meer smalle dassen gedragen. Zie je meer bredere dassen, dan zit er meer vet op de botten.
6. Roklengte. De roklengte geeft aan of de economie gesmeerd of stroef loopt. Na 2008 werd de roklengte langer. Afgelopen zomer was de trend de rok tot op de voet te dragen.
7. Kortingsbonnen. Het gebruik van kortingsbonnen neemt drastisch toe. Elke tube goedkopere tandpasta helpt.
8. Mannenondergoed. Gaat het slecht met de economie, dan kopen mannen minder ondergoed.
9. Bonen uit blik. In economisch slechte tijden eten meer mensen bonen uit blik. De bonen uit blik-index is in 2009 in de VS met 23% omhoog gegaan. 10. Badpakken. Het tijdschrift Sports Illustrated brengt ieder jaar een speciaal nummer over badpakken. De nationaliteit van het model in badpak geeft aan hoe de Amerikaanse economie zich zal ontwikkelen in het komende jaar. Als het blad een Amerikaans model kiest zit het wel snor. 
Bron(nen): Business Insider