Dit is het beste moment op een vliegticket of hotelkamer te boeken

Economie
vrijdag, 25 oktober 2019 om 12:25
hh 87626816
De prijzen van vliegtickets en hotelkamers fluctueren fors. Wie op het allerlaatste moment een ticket boekt, betaalt zich blauw, terwijl een hotelkamer juist in de week voor vertrek goedkoper is. Wat zijn dan de slimste tijden om te boeken?
VliegticketsVoor een vliegticket geldt dat 70 dagen van tevoren optimaal is en het liefst boek je op een dinsdag, maar in ieder geval niet in of vlak voor het weekend. Dinsdagen en woensdagen zijn de goedkoopste vertrekdagen. Gek genoeg, gelden voor hotelkamers heel andere regels. Daarbij kun je niet laat genoeg boeken.
HotelovernachtingenHotels concurreren veel meer met elkaar dan vliegmaatschappijen. Bovendien verhuren ze liever een kamer voor een lager tarief dan helemaal niet, zeggen experts in The Huffington Post. Het allerbeste boek je op de dag van vertrek of de dag ervoor.
Maar dan loop je natuurlijk wel het risico dat een hotel is volgeboekt. Heb je niet de flexibiliteit om genoegen te nemen met een tweede of derde keus of voor een andere locatie te kiezen dan kun je het beste reserveren op vrijdag. De duurste dag om te boeken is zondag blijkt uit data, al zijn de verschillen niet groot.
Wel maakt het veel uit welke dagen van de week je in een hotel verblijft. Volgens deskundigen die met The Huffpost spraken, zijn zondagnachten 30 procent goedkoper dan de rest van het weekend. Mensen die een weekendje weggaan, vertrekken vaak weer op zondag en zakenmensen komen meestal doordeweeks.
Zo kun je door slim te boeken aardig wat geld besparen.