DSK werkt aan zijn politieke comeback

Economie
door Monique Smitsdinsdag, 20 december 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Zeven maanden na zijn arrestatie wegens de verkrachting van een kamermeisje in New York, heeft Dominque Strauss-Kahn, de ex-baas van het IMF, zich uiterst kritisch uitgelaten over de prestaties van zijn voormalige collega’s tijdens de Europese schuldencrisis, meldt The Daily Telegraph. DSK was in Peking te gast op een conferentie over economie en vergeleek de euro met een zinkend vlot.
Strauss-Kahn noemde het gebrek aan gemeenschappelijke visie een van de problemen van de schuldencrisis, en vroeg zich af of Merkel en Sarkozy elkaar wel begrijpen. Volgens de Franse socialist hebben de Europese leiders voortdurend de omvang van de financiële crisis onderschat en hebben ze herhaaldelijk de fout gemaakt te focussen op besparingen ten koste van de groei. ‘En ze blijven de ernst van de situatie ontkennen'.
Over de laatste eurotop zei Strauss-Kahn: ‘Alweer een top die het weinige vertrouwen dat investeerders nog in politici hadden heeft doen doodbloeden'. Het overeengekomen stabiliteitspact vond hij ‘goed nieuws voor de Duitse politiek en slecht nieuws voor de Europese bevolking’.
DSK hield zijn betoog op dezelfde dag dat zijn vrouw Anne Sinclair door een Frans vrouwenblad werd uitgeroepen tot 'vrouw van het jaar'. Die twee werken zich weer keihard naar boven.