Economie, kort - 3 juni: Ipad, banen, bonnen

Economie
door Gerard Driehuisvrijdag, 03 juni 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Onderwerpen: iPad fiscaal geen computers, nieuwe test internetbubble, (banen) zorgen in de VS
De fiscus probeert nu al een jaar een mening te krijgen over de iPad. Is het een computer? Is het speelgoed?Voor computers gelden fiscale regelingen. Wie voor zijn werk echt een computer nodig heeft en deze niet krijgt van zijn baas, mag hem(deels) aftrekken. (FD)
Vanmiddag om twee uur Nederlandse tijd komt het maandelijkse cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt. En daarna kan het grote somberen in de VS beginnen, want dat cijfer zal, naar verwachting, slecht zijn. Het gaat echt niet goed met de economie van de VS en de bezuinigingen van de overheid zullen de economie verder verslechteren. (FAZ)
Groupon is in de VS een groot internetbedrijf. Het is wat de uitknipbonnetjes in de krant waren voor het web kwam. Iedere dag heeft Groupon aanbiedingen die je alleen kunt benutten als je ingeschreven staat. Groupon maakt geen winst; Groupon maakt heeeel veel verlies. En nu gaat het bedrijf naar de beurs. Verwachte beurswaarde: 20 miljard. Het bedrijf telt wereldwijd 83 miljoen klanten en verkocht in het eerste kwartaal 28 miljoen kortingen. (WSJ)