Ex-werknemer over Musk: 'Je hebt de aardige Elon en de kwaadaardige Elon'

Economie
zaterdag, 05 november 2022 om 7:40
schermafbeelding 2022 11 05 om 073552
Jim Cantrell werkte bij SpaceX, het ruimtebedrijf van Elon Musk. Hij vertelt aan Twitterpersoneel wat hen te wachten staat. Volgens hem zijn er twee versies van Musk, de aardige Elon en de kwaadaardige Elon. "Van december 2001 tot mijn vertrek in september 2002 was ik vicepresident van SpaceX. Elon en ik hadden te veel ruzie. Hij schreeuwde tegen me en ik had moeten veranderen wie ik ben om daar te blijven werken."
"De aardige en goede Elon is erg grappig en charmant. Hij nam je mee met zijn grote plannen en ideeën, en jij mag er deel van uitmaken.
De slechte Elon schreeuwt tegen je en is gefrustreerd. Niemand is dan goed genoeg voor hem; niets is goed genoeg voor hem."
"Op een keer belde hij me om 3 uur 's nachts op en wilde weten waarom ik niet op de zaak was. Ik zei tegen hem: "Ik ben drie uur geleden naar bed gegaan – ik heb slaap nodig." Hij wilde dat ik naar het werk kwam omdat er werk aan de winkel was."
Cantrell is onder de indruk van de visie en het doorzettingsvermogen van Musk. "Een ander kenmerk van het werken met Elon was dat hij altijd een visie heeft. Met SpaceX was het om mensen naar Mars te brengen. Hij verwachtte dat je 100% instemt met zijn doel. Het doel was altijd duidelijk in zijn hoofd, maar hij maakte het niet altijd duidelijk aan zijn medewerkers. je moest veel gissen."
"De mensen bij Twitter moeten besluiten of ze 100% willen gaan voor de missie van Musk.
Medewerkers die niet 100 procent meedoen zal hij op een gemene manier kapotmaken. Als je helemaal op zijn lijn zit en immuun bent voor een zeer sterke baas die veel van vraagt, dan wordt het een erg leuke ervaring.
Het hangt af van wat mensen willen in het leven – niet iedereen ziet hun carrière als het belangrijkste."
Bron(nen): Business Insider