Heel speciaal: gin met olifantenpoep

Economie
dinsdag, 12 november 2019 om 10:36
18img 1214 035218
De makers van de Zuid-Afrikaanse gin doordrenkt met olifantenmest zweren dat hun gin geen gimmick is.
De makers van Indlovu Gin, Les en Paula Ansley, kwamen vorig jaar op het idee iets met de poep te doen toen ze hoorden dat olifanten allerlei fruit en bloemen eten en minder dan een derde daarvan verteren.
"Dus zit in olifantenmest een verbazingwekkende variëteit aan planten en bloemen," zegt Les Ansley tegen de Washington Post. "Waarom laten we de olifanten niet het harde werk doen van het verzamelen van al deze planten en maken wij er gin van," zei hij tegen zijn vrouw.
Ze zeggen dat de smaak van de gin "heerlijk, bebost, bijna kruidig, aards" is en een die subtiel verandert met de seizoenen en de plaats. De mest verzamelen ze in een wildpark.
Vijf grote zakken mest zijn goed voor 3.000 tot 4.000 flessen gin. De poep wordt gedroogd en verkruimeld en vervolgens gewassen om vuil en zand te verwijderen. Uiteindelijk blijven alleen de overblijfselen van de vruchten, bloemen, bladeren en schors achter.
Dat botanische materiaal wordt vervolgens gesteriliseerd en opnieuw gedroogd. Uiteindelijk worden de overblijfselen in de gin gedaan.
Ze besloten de gin Indlovu te noemen, wat olifant betekent in de Zulu-taal.
Het is een hit onder toeristen in Zuid Afrika en ze denken over export. Een fles kost in Zuid Afrika ongeveer 30 euro