Het is niet pluis in Disneyland

Economie
maandag, 05 april 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Er was al de golf zelfmoorden bij France Telecom, waar de werkomstandigheden en de druk op het personeel zodanig waren dat van tijd tot tijd een employé van de bovenste verdieping sprong. Iets soortgelijks gebeurt nu bij de grootste toeristenattractie van Europa, Disneyland Parijs.
Voor bezoekers ziet het er allemaal vrolijk en prettig uit (als je er van houdt), maar de werkomstandigheden zijn minder vrolijk. Recentelijk hebben drie werknemers zich van het leven beroofd. "Het gaat hier alleen maar over winst, winst, winst," zegt de vakbondsleider. "met steeds minder mensen moet steeds meer winst worden gemaakt en dat leidt tot onmenselijke druk op werknemers." Het laatste slachtoffer was de manager van een van de restaurants, die de dag voor hij terug moest na ziekteverlof zichzelf verhing aan zijn zolderbalken. Een andere werknemers sprong vijf weken geleden voor de trein en een derde deed het met pillen. een onlangs ontslagen werknemer dreigde zich in het park het leven te benemen.
Eindeloos veel plezieris de slogan van het park. Als bezoeker kan Welingelichte Kringen daar de waarheid van onderschrijven, en dan vooral van het eerste woord. Voor werknemers is er kennelijk minder plezier.
Bron(nen): The Times