'Hotelexplosie' van vier- en vijfsterrenhotels in Amsterdam

Economie
door Monique Smitszaterdag, 05 november 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Er komt een Waldorf Astoria hotel aan de Amsterdamse Herengracht. In 6 majestueuze grachtenpanden die lange tijd in bezit waren van diverse banken. Het Waldorf Astoria is niet het enige hotel dat in Amsterdam zijn deuren gaat openen of onlangs heeft geopend. De NRC spreekt van een ‘hotelexplosie’. ‘De hoofdstad wordt steeds fanatieker in het binnenhalen van internationale congressen, die kunnen er alleen neerstrijken als er genoeg kamers zijn. Ook het toerisme loopt lang niet slecht in de hoofdstad. Met name is er een groei bij goed verdienende jongeren die graag in trendy vier- en vijfsterrenhotels overnachten. En dan met name in of rond het centrum’.
Het vijfsterrenhotel Conservatorium Hotel in het monumentale pand van de voormalige Rijkspostsspaarbank respectievelijk Conservatorium aan de Van Baerlestraat gaat eind van de maand gedeeltelijk open. De eigenaar van het hotel, schrijft NRC, is de schatrijke Israëliër Alfred Akirov (69). Zijn beursgenoteerde onroerend goedonderneming Alrov bouwde de opera van Tel Aviv, en in 2009 opende hij in Jeruzalem zijn eerste hotel, het designhotel Mamilla. De vestiging aan de Van Baerlestraat heeft volgens de Nederlandse directeur ‘honderd miljoen plus’ gekost. Voor de grootste suite van het hotel, 170 vierkante meter, moet dan ook zo’n 5000 euro per nacht worden afgerekend.
Het Conservatorium Hotel
nv9nca629siudnxw0c5wvujnk1xziuvh0im2scv5ukpthrxpililnm t57zlhao3uczosaojdi2yy7xwmntmcv7peb3aqbb7pqpcxddx5 cxvr rv7qgxv86