Huis zonder wc voor 1,23 miljoen euro verkocht in Nieuw-Zeeland

Economie
donderdag, 15 juli 2021 om 10:40
anp 428737872
Nederland is niet het enige land waar de huizen in korte tijd veel te duur zijn geworden. Ook in het Nieuw-Zeelandse Auckland tellen mensen idiote bedragen neer voor hun stulpje. Een vervallen huis zonder wc of badkamer wisselde er voor meer dan 1,23 miljoen euro van eigenaar.
De bungalow is in de jaren 20 van de vorige eeuw gebouwd. Het huis is compleet verwaarloosd, de tuin is overwoekerd en wc en badkamer ontbreken. Toch was iemand bereid meer dan een miljoen te betalen om in het chique Grey Lynn te kunnen wonen, een dure voorstad van Auckland. Volgens de makelaar is het de meest betaalbare woning in de wijk. Er is wel een investering van minstens 120.000 euro nodig om het huis bewoonbaar te maken.
Er is veel vraag naar dit soort woningen, vertelt Campbell Dunoon, die het huis veilde. "Mensen, die vroeger een huis kochten om direct in te trekken, kopen er nu een om eerst op te knappen."
Nieuw-Zeeland heeft een van de meest oververhitte woningmarkten ter wereld. De gemiddelde huizenprijs bereikte onlangs een record van 560.000 euro, een stijging van 22 procent ten opzichte van juni vorige jaar. In Auckland, de grootste stad van het land, zijn de huizen het aller duurst.
Bron(nen): The Guardian