Italië wil toeristenseizoen redden: Sicilië betaalt deels je vakantie

Economie
vrijdag, 08 mei 2020 om 16:31
hh 409315637
Italië wil deze zomer toch weer open voor toeristen. Om gasten over de streep te trekken, betaalt de regionale overheid van Sicilië voor een deel de vakantie.
Deze week gaf Italië aan dat de grenzen waarschijnlijk deze zomer weer opengaan voor toeristen. Sicilië besloot daarop om een regionale subsidie van 75 miljoen euro beschikbaar te stellen om het toerisme een kickstart te geven. Het idee is om gasten drie nachten voor de prijs van twee te bieden of zes nachten voor de prijs van vier. Ook krijg je vouchers waarmee je gratis historische en culturele trekpleisters kunt bezoeken, zo legde de Siciliaanse directeur voor toerisme Manlio Messina uit in een interview bij nieuwsshow Mattino Cinque. Naar verluidt zouden zelfs vliegtickets deels worden vergoed.
Toerismeminister Mario Franceschini, reageert in de krant Il Messaggero op het onjuiste bericht dat de Italiaanse grenzen het hele jaar gesloten blijven. "Ik heb nooit gesproken of zelfs maar gedacht aan het sluiten van de Italiaanse grenzen voor toeristen in 2020. Ik werk aan compleet het tegenovergestelde en heb de Europese toerismeministers voorgesteld om een gezamenlijke aanpak te ontwikkelen om het besmettingsgevaar te minimaliseren. We zijn ook bezig met bilaterale afspraken met landen waar veel toeristen vandaan komen."
Toch is de Italiaanse minister ook realistisch. "Het lijkt erop dat het internationale toerisme scherp zal afnemen deze zomer, zowel ingaand als uitgaand. Dus we doen grote investeringen in binnenlands toerisme, want dit wordt een zomer van vakanties in Italië."
Bron(nen): The Guardian