Werkloosheid VS door corona naar hoogste niveau in ruim 80 jaar

Economie
door anp
vrijdag, 08 mei 2020 om 15:37
werkloosheid vs door corona naar hoogste niveau in ruim 80 jaar1588943283
De werkloosheid in de Verenigde Staten is in april omhooggeschoten naar het hoogste niveau in meer dan tachtig jaar vanwege de coronacrisis en de maatregelen om de virusuitbraak tegen te gaan. De werkloosheid bedroeg 14,7 procent, wat het hoogste niveau is sinds de Grote Depressie in de jaren dertig. Dat blijkt uit het officiële banenrapport van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.
In maart stond de werkloosheid nog op 4,4 procent. Het ministerie maakte verder bekend dat vorige maand 20,5 miljoen arbeidsplaatsen verloren gingen in 's werelds grootste economie, wat eveneens het grootste banenverlies in de VS sinds de Grote Depressie is. Economen rekenden in doorsnee op 22 miljoen verloren arbeidsplaatsen en een werkloosheid van 16 procent.
Door de crisis zijn veel bedrijven in de VS gesloten en wordt personeel massaal op straat gezet. Donderdag werd nog bekend dat in de afgelopen weken al meer dan 30 miljoen Amerikanen een uitkering hebben aangevraagd. De Amerikaanse overheid heeft enorme steunpakketten aangekondigd om de crisis het hoofd te bieden.