Maagdeneilanden klagen JPMorgan aan vanwege banden met Epstein

Economie
door anp
donderdag, 29 december 2022 om 8:55
maagdeneilanden klagen jpmorgan aan vanwege banden met epstein1672301598
De Amerikaanse Maagdeneilanden klagen het bankconcern JPMorgan Chase aan vanwege banden met zedendelinquent Jeffrey Epstein. Volgens de aanklacht van de eilandengroep in de Caraïbische Zee kneep de bank "een oogje dicht" bij de misbruikpraktijken van Epstein op zijn privé-eiland daar.
De multimiljonair pleegde in 2019 zelfmoord en was klant bij JPMorgan. Denise George, procureur-generaal van de Amerikaanse Maagdeneilanden, zegt dat de nieuwe rechtszaak deel uitmaakt van een "lopende inspanning" om degenen die hebben meegewerkt aan de praktijken van Epstein, verantwoordelijk te houden.
Epstein bracht veel van zijn slachtoffers naar zijn villa op Little St. James, het Caribische privé-eiland dat hij bezat. Daar werden minderjarige meisjes misbruikt.
Geen commentaar
JPMorgan wilde geen commentaar geven tegen persbureau Bloomberg.
Vorige maand spanden twee vrouwen, beiden slachtoffer van Epstein, al rechtszaken aan tegen JPMorgan en Deutsche Bank. Volgens de aanklachten profiteerden de banken in financieel opzicht van de misbruikpraktijken. Daarbij negeerden de banken volgens de aanklagers "flagrante rode vlaggen" die "commerciële sekshandel" mogelijk maakten. JPMorgan Chase zou van 1998 tot augustus 2013 hebben geprofiteerd van de misstanden.