Prijzig kerstdiner: zoveel duurder zijn deze 10 kerstklassiekers geworden

Economie
dinsdag, 20 december 2022 om 17:26
anp 431243290
Je hoeft niet heel erg op de kleintjes te letten om te zien dat alles in de supermarkt fors duurder is geworden dit jaar. Zo ook je kerstdiner.
RTL Nieuws liet databedrijf Superscanner uitzoeken hoe hard de prijzen gestegen zijn van een tiental kerstklassiekers. De onderzoekers vergeleken de prijzen op 17 december van dit jaar en namen het gemiddelde van de vier grote supermarkten Albert Heijn, Jumbo, Plus en Dirk.
Kant-en-klare carpaccio werd maar 5 procent duurder, maar kippenragout van Unox (400 gram) steeg maar liefst 18 procent in prijs. 100 gram Hollandse garnalen werd 32 procent duurder en voor een liter huiswijn betaal je 10 tot 12 procent meer dan vorig jaar.
De befaamde kerststol steeg 13 procent in prijs en een zak aardappelkroketjes van Aviko werd 16 procent duurder. Voor een hertenbiefstukje moet je 10 procent meer afrekenen en dé kerstklassieker Viennetta vanille steeg maar liefst 42 procent in prijs. Schrale troost: de prijs van 100 gram gerookte zalm bleef nagenoeg gelijk.
De Nederlander is zich zeker bewust van deze prijsstijgingen. In eerder onderzoek van RTL gaf 40 procent van de respondenten al aan te bezuinigen op het kerstdiner.
Bron(nen): RTL Nieuws