Steeds meer FNV-leden willen af van Agnes Jongerius

Economie
woensdag, 04 mei 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Het verzet tegen FNV-voorzitter Agnes Jongerius groeit, volgens onderzoek van het Financieele Dagblad. Een aantal prominente kaderleden van vakbond FNV Bondgenoten heeft het vertrouwen opgezegd in het bestuur van de overkoepelende vakcentrale FNV. De kaderleden eisen het aftreden van Jongerius. Er is een petitie met de naam ‘liever geen bestuur dan een slecht bestuur’ .
Hoewel een woordvoerder uiteraard stelt dat de kaderleden ‘absoluut niet’ de mening van alle leden of het bestuur van FNV Bondgenoten vertegenwoordigen, stellen ingewijden dat de ergernis over Jongerius wel degelijk breder leeft. Zo zou het Bondgenotenbestuur zich al langer storen aan de solistische wijze van besturen van Jongerius. Ook zou het bestuur van de vakcentrale FNV te weinig en te slecht communiceren met de aangesloten vakbonden.
De opstandige kaderleden hebben soortgelijke kritiek. Volgens hen informeren Jongerius en haar bestuur met name de 1,4 miljoen FNV-leden onvoldoende over de onderhandelingen met het kabinet en de werkgevers over een nieuw pensioenstelsel. ‘Er is ontzettend weinig en beroerde informatie en de FNV-leden worden er niet bij betrokken’.
Voor de kaderleden is de maat vol. Zij willen dat Jongerius verdwijnt en hun aanhang groeit.
Lees verder in het Financieele Dagblad (betaald)