Twitter-personeel moet van Musk 84 uur per week werken

Economie
woensdag, 02 november 2022 om 8:10
anp 457071172
Het personeel van Twitter heeft heel veel harder gewerkt dan normaal sinds Elon Musk het overnam, meldde CNBC. Dit komt doordat het personeel wordt geconfronteerd met de dreiging van ontslag.
Twitter-managers hebben medewerkers opgedragen om 12-uursdiensten te werken, zeven dagen per week - wat overeenkomt met 84 uur per week - om de deadlines van Musk te halen, meldde CNBC.
Musk's aankoop van het socialemediaplatform voor $ 44 miljard ging donderdagavond door. Musk ontsloeg meteen de top, maar zou nog veel meer personeel willen lozen. Het blijft onduidelijk hoeveel medewerkers zullen worden ontslagen en wanneer, en welke teams het meest worden getroffen.
Sinds vrijdag krijgen medewerkers van het bedrijf taken die sommigen zien als een test door het team van Musk om te zien wie er hard werkt.
Musk wil heel snel Twitter naar zijn hand zetten en ook zorgen dat het bedrijf meer geld gaat verdienen. De inkomsten komen nu grotendeels uit advertenties. Musk wil ook geld gaan verdienen aan gebruikers door hen te laten betalen voor extra mogelijkheden.
De blauwe vinkjes die aangeven dat een Twitteraccount geverifieerd is, zullen voortaan 8 dollar (zo'n 8 euro) per maand kosten.
Bron(nen): Business Insider