Zalm en Vogelzang weg bij Danske Bank na witwaskwestie ABN AMRO

Economie
door anp
maandag, 19 april 2021 om 8:38
zalm en vogelzang weg bij danske bank na witwaskwestie abn amro1618815614
Topman Chris Vogelzang en commissaris Gerrit Zalm vertrekken bij Danske Bank. Dit nadat bekend werd dat er een strafrechtelijk onderzoek loopt naar voormalige bestuurders van ABN AMRO. De bank schoot tekort bij het tegengaan van witwassen.
Vogelzang vertrok in 2017 bij ABN AMRO. Hij zat in het bestuur en gaf leiding aan de particuliere en zakelijke tak van de bank. Ook werd Vogelzang gezien als een voorname kandidaat om Zalm op te volgen als baas van de onderneming. Maar daar werd in politiek Den Haag een stokje voor gestoken. Vogelzang verklaarde eerder niets af te weten van de verdenkingen bij ABN AMRO.
Eerder werd bekend dat het Openbaar Ministerie (OM) de rol van het voormalige ABN AMRO-bestuur onder leiding van Zalm bij de vermeende overtredingen van antiwitwaswetgeving zou onderzoeken.
Vogelzang, die krap twee jaar geleden aan het roer kwam te staan van Danske, zegt in een verklaring "zeer verrast te zijn" door het besluit van de Nederlandse autoriteiten. "Ik heb ABN AMRO meer dan vier jaar geleden verlaten en ben ervan overtuigd van dat ik mijn managementverantwoordelijkheden met integriteit en toewijding heb uitgevoerd. Mijn status als verdachte betekent niet dat ik zal worden aangeklaagd."