Zo is Bill Gates opgevoed

Economie
door Admin
zaterdag, 25 april 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Toen Bill Gates twaalf jaar oud was en aan tafel weer eens een grote mond tegen zijn moeder had, gooide zijn vader een glas water in zijn gezicht.
"Dankjewel voor de douche," zei Bill.
The Wall Street Journal ging bij de 83-jaar oude Bill Gates sr. langs om te horen hoe het kleine roodharige joch dat later de oprichter van Microsoft en de rijkste man ter wereld werd, zich vroeger gedroeg.
Het gezin in Seattle telde drie kinderen die in redelijke harmonie opgroeiden - zij het dat er een zeer competitieve sfeer (spelletjes) hing. De oude Gates was een strenge advocaat die veel angst inboezemde en zo voor orde zorgde.
De moeder stimuleerde de kinderen om hard te studeren, te sporten en eiste de discipline die in betere kringen gangbaar is.
Toen Bill elf jaar oud was, was het gedaan met de rust. Hij had toen eigenlijk al de staat van volwassenheid bereikt en werd een plaag voor de rest van de familie.
Hij las veel (ook encyclopedieen), bemoeide zich weinig met anderen en wilde alles weten over de wereld van de internationale handel. Vanaf zijn elfde stond hij intellectueel gezien in volle bloei en wilde zijn ouders niet langer gehoorzamen.
Hij werd naar een therapeut gestuurd en zei daar: I'm at war with my parents." Hij werd ten einde raad naar een prive-school gestuurd in de hoop dat hij daar wel op zijn plaats was, en ontdekte daar de computers.
Inmiddels hadden zijn ouders ook iets ontdekt: over allerlei zakan had Bill jr. zeer uitgesproken ideeen en je hoefde niet te proberen hem daarvan af te brengen. Dat was gewoon zonde van de energie.