Zoom nu bijna net zoveel waard als zeven grootste vliegmaatschappijen bij elkaar

Economie
donderdag, 21 mei 2020 om 10:26
hh 409473007
Videobellen via Zoom, het gebeurde al wel, maar lang niet zo massaal als nu. Het tegenovergestelde geldt voor vliegen. Het heeft er toe geleid dat de videobeldienst op de beurs momenteel bijna net zoveel waard is als de zeven grootste luchtvaartmaatschappijen bij elkaar.
Bij vrijwel elke vliegmaatschappij staat het grootste deel van de vloot aan de grond. Dat is terug te zien in de beurskoersen. Het aandeel Air France-KLM is sinds half februari met 60 procent gedaald. Lufthansa en het Amerikaanse Southwest Airlines verloren in de afgelopen drie maanden de helft van hun marktwaarde. United Airlines kon rekenen op een koersverlies van maar liefst 70 procent.
Zoom Video Communications kent een heel ander koersverloop. Thuiswerkers gebruiken de videobeldienst massaal voor online vergaderingen. De koers steeg in korte tijd met 91 procent. Het bedrijf is nu omgerekend 45 miljard euro waard. Dat is bijna net zoveel als de totale waarde van de zeven grootste luchtvaartmaatschappijen. Die zijn samen nu nog maar 48 miljard euro waard.
Bron(nen): RTL Nieuws