Zuckerberg geeft zijn aandelen Facebook weg

Economie
door anpdinsdag, 01 december 2015 om 22:48
zuckerberg geeft zijn aandelen facebook weg1449007452
Facebook-oprichter en -topman Mark Zuckerberg stopt samen met zijn vrouw de komende jaren nagenoeg al zijn aandelen Facebook in een organisatie voor het goede doel. Die moet de mensheid vooruithelpen en de gelijkheid in de wereld vergroten, meldde Zuckerberg dinsdag, op de geboortedag van zijn eerste dochter Max.
Zuckerberg en zijn vrouw, Priscilla Chan, doneren gedurende hun verdere leven 99 procent van hun aandelen Facebook aan hun Chan Zuckerberg Initiative. Die aandelen vertegenwoordigen momenteel een waarde van circa 45 miljard dollar (ruim 42 miljard euro).
De komende drie jaar wordt daarbij maximaal voor 1 miljard dollar per jaar in de organisatie gestoken. Zuckerberg houdt op die manier nog jaren een meerderheidsbelang en een beslissende stem in zijn bedrijf.
Brief aan pasgeboren dochter
Het koppel ontvouwde hun plan in een brief aan hun pasgeboren dochter, die op Facebook werd geplaatst. ,,Onze maatschappij heeft een verplichting om te investeren om de levens te verbeteren van iedereen die op de wereld komt, niet alleen van degene die er al zijn'', schreven zij. ,,Maar we zetten nu niet altijd samen alle middelen in voor de grootste kansen en problemen waar jouw generatie mee te maken krijgt.''
Zuckerberg sloot zich eerder deze week al aan bij het initiatief van Microsoft-oprichter Bill Gates om miljarden te investeren in onderzoek naar duurzame energie.