Jochie vecht met poema. En overleeft het

De achtjarige Pike Carlson stond in zijn tuin in Baily, Colorado ineens oog in oog met een poema. Het dier viel hem aan, maar hij wist de aanval te overleven.

Op 21 augustus speelde Pike met zijn broertje in de tuin toen hij de heuvel af liep om een praatje te maken met de buurman. Ineens zag hij op een grote steen naast zich een poema zitten. Het dier aarzelde geen moment. “Hij sprong op mij. En toen rolden we samen de berg af en probeerde hij me onder een boom te duwen,” vertelt Pike aan CNN.

“Ik probeerde te slaan en vast te pakken wat ik kon”, gaat het kind verder. “Ik pakte een stok en probeerde die in zijn oog te steken. Maar toen brak de stok af.” Terwijl Pike met het dier vocht, haalde zijn broer hun vader erbij. Die zag hoe zijn zoon onder de poema lag. Het dier had het hoofdje van het kind in zijn bek. De man begon luid te roepen om de poema weg te jagen. “Het was iets tussen schreeuwen en huilen”, zegt hij. Hij redde het leven van zijn zoontje, want de poema droop af.

Helemaal ongeschonden is Pike niet uit de strijd gekomen. Hij had zestig hechtingen nodig. Vooral zijn oog was er slecht aan toe, maar naar verwachting zal de jongen volledig herstellen.