Rossana Kluivert onder vuur over stichting: “Wat ben jij een oplichter”

Het programma Opgelicht?! heeft de stichting voor zwerfhonden op Curaçao van Rossana Kluivert onder de loep gelegd en twijfelt ernstig aan de bestemming van het gedoneerde geld. Op social media wordt ze ondertussen afgemaakt. "Wat val jij door de mand, oplichter!" klinkt het onder meer.

Opgelicht?! startte een onderzoek, nadat er vragen waren binnengekomen over het uitgegeven donatiegeld en het bestaan van het Kluivert Dog Rescue Center. Uit de gesprekken die de programmamakers op het eiland voeren blijkt dat de stichting niet duizenden honden heeft rondlopen, zoals Kluivert beweert, maar dat het allemaal heel kleinschalig was. Ook is het centrum nergens op Curaçao te vinden en tonen jaarverslagen aan dat de stichting in haar eerste half jaar ‘meer geld uitgegeven heeft aan marketing dan aan voer en verzorging van honden’. Het zou gaan om 45.000 euro. Verder was het pand niet gratis, zoals Kluivert eerder zei, maar kost het 750 euro per maand plus 5.000 euro opstartkosten.

Kluivert mocht bij RTL Boulevard reageren en ontkent alle aantijgingen. Volgens haar zijn er malafide mensen op het eiland die ‘niet op haar zitten te wachten’ en dus kwaad over haar willen spreken. Ze zegt bovendien dat het programma onderzoek deed in een periode waarin het centrum nog helemaal niet bestond. "We zijn met 40 vrijwilligers aan het werk. Er komen elke dag dozen met puppy’s. Dit kun je de honden op het eiland niet aandoen.’’

Opgelicht?! is echter geen programma dat over één nacht ijs gaat en Kluivert zelf beweerde eerder dat het centrum al wel actief was. Op social media krijgt Rossana eerst nog het voordeel van de twijfel, maar later zijn mensen ervan overtuigd dat ze de boel inderdaad heeft opgelicht.

"Bah bah, wat een oplichter ben jij. Schaam je diep!" zegt iemand. En: "Ongelooflijk hoe je over de rug van hulpeloze honden te werk gaat. Als je écht iets voor de honden op Curaçao wil doen, geef je het geld dat nog over is aan de organisaties die zich echt inzetten voor hulpeloze honden. Zij kunnen het geld goed gebruiken!" Kijkers hopen dat Kluivert met overtuigend bewijs komt dat het allemaal niet waar is. Dat is tot nu toe niet gebeurd.