Ed Sheeran dronk twee flessen wijn per dag: “Ik at en dronk de hele tijd”

Ruim een jaar geleden gooide Ed Sheeran het roer om. Het was de geboorte van zijn dochter die de 30-jarige zanger deed beseffen dat het anders en vooral gezonder moest. "Ik besefte dat zij de dupe zou worden."

Voor haar geboorte dronk de Brit stevig, at hij de hele dag kip en sportte niet. "Toen kon ik de hele dag eten en drinken, soms wel twee flessen wijn op een dag. Ik wist dat dit patroon op de lange termijn ernstige gevolgen voor mijn gezondheid kon hebben,” vertelt Sheeran in The Sun.

"Ik was gek op chickenwings, wijn en bier en deed niet aan sport. Na mijn laatste tour was ik echt veel te zwaar, maar door toen een pauze van werk te nemen, werd het alleen maar erger.”

Tijdens de zwangerschap van zijn vrouw voelde hij de noodzaak om zijn leven te beteren. "Ik was erop gebrand om degene te zijn die mijn vrouw naar het ziekenhuis zou brengen voor de bevalling en daarvoor moest ik iets aan mijn lijf gaan doen.” Hij woog toen zo'n 100 kilo. "Ik zit nu rond de zeventig, waardoor ik me veel beter voel.”

De zanger houdt nog steeds wel van een drankje. "Alleen dan één glaasje in plaats van twee flessen. Het is niet zo dat ik voor altijd met alles ben gestopt, alleen eet en drink ik alles nu in veel mindere mate.”